GTX 980 Ti Skylake Sistem Toplama

ForquesT

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Amatör olarak ara ara bilgisayar parça araştırması yapan bir insanım. Özellikle son zamanlarda. Kafamda birkaç soru işareti oluştu. Bunların cevaplarını arıyorum.

Öncelikle kendime bir sistem toplama niyetindeyim. Biliyorum orta ayar bir bilgisayar da güncel oyunlarda memnun edici sonuçlar veriyor ancak kendimi tatmin etmek ve biraz da şimartmak istiyorum açıkçası.:uyku::utandım:
Ekran kartında pascal bekle diyen arkadaşlar oldu ama çıkış fiyatının ortalama 1500 dolar civarında çıkacağını okudum ve Türkiye şartlarında bu kartlara çok da ulaşabilecek imkanım olmayacağından bunu beklemekten vazgeçtim.
Gelelim sorulara ;

Öncelikle üst düzey sistemlerde tercih edilen 2 cpu tercih edildiğini gözlemledim. Belki yanlış bir sonuca vardım ama en çok kullanılan işlemciler 6700k ve 4790k.

4790k ve 6700k arasında ne gibi bir fark var? Fiyat farkı yok. En azından Vatan Bilgisayar'da yok.
Biliyorum 6700k skylake 4790k Haswell'dan daha yeni bir mimariye sahip ama Youtube'dan incelediğim performans farklarında çok çok minimal farklar gördüm. Birbirine karşı belirli alanlarda üstünlükleri mi var?

2. bölüm ise ekran kartı. Belirttiğim gibi tatmin edici bir sistem peşindeyim ve 2 alternatifim var. 980 vs 980ti.
Bu kartlar arasında uçurum performans farkları alır mıyım? Aynı zamanda ileriye dönük sistem yetmediğinde sli seçeneğinde hangisi f/p açısından daha tatlı sonuçlar verir?

Sli yapılmak istendiğinde kart markalarının aynı mı olması lazım? Yani Evga 980ti ile Msi 980ti birleşebiliyor mu yoksa illa Evga ile Evga , Msi ile Msi mı olmalı?

Ekran kartı marka tercihimde ise Msi ile Asus arasında gidip gelmekteyim. Hangi markanın hangi alanlarda ekstra avantajları var?

3. bölüm ise monitör. Genel olarak kabaca 144mhz 1ms standart beklentilerim.Ancak HD ile 4k monitörler arasında çok bariz fark var mı? HD ekran şu aşamada beni 5-6 yıl ( min ) götürebilecek performans sunar mı yoksa ileriye dönük olarak 4k monitör almam bana iyi bir yatırım olur mu?

4. bölüm anakart. İlk tercihim msi m7. Daha iyi alternatifleri var mı yoksa bu anakart ileri eklemeleri ve soğutma seçeneklerini destekleyebilecek bir anakart mı?

5. bölüm oyun içi performans. Mevcut sistemimde 60fps oyunlarda gayet keyif alırken, fps'in 60'dan aşağı düştüğünde o akıcı oyun performansında düşüşler ve oyun keyfinde azalma meydana geliyordu. Kısaca fps sabitleme olayını bana anlatabilir misiniz? Oyunlarda VSNC açınca 60 fps'e sabitleniyordu ve akıcı oyun sağlıyordu. Yeni sistemlerde de sabit fps 60 mıdır? Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim.

Herkese iyi sabahlar.(y)(y)

1- Performans olarak yakınlar, güncellik olarak 6700K tavsiye ederim.
2- Arada uçurum fark yok ama fark var. SLI yaparsanız fark daha net belli olur.
3-Monitör olarak, 1 adet 980Ti 4K monitörü High ayarlarda besleyemiyor. 980Ti sistem için en iyisi 2K monitörlerdir.
5- :) Eğer alacağınız monitör 75 Hz ise, Vsync ayarı 75 FPS'te sabitler. 144 Hz ise 144 FPS'te sabitler.

Öncelikle, günaydın.. :D

1- İki işlemci arasında dağlar kadar fark yok ama dediğiniz gibi sonuçlar hep minimal düzeyde. Sadece 6700K'nın güç tüketimi 4790K ya göre daha az. Alacaksanız 6700K öneririm neden diye sorarsanız, hem DDR4 bir sistem toplamış olur hemde ileriye dönük olur ;)

2- 980 ile 980Ti arasında oyununa göre değişen baya açık farklar var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buradan izleyerek oyun testlerini kafanızda ki soru işaretlerini götürebilirsiniz. İleride SLI 980Ti daha iyi olacaktır f/p açısından :) MSI ve ASUS arasında bende kalmıştım MSI aldım çok memnunum hem program desteği olsun oyun için hemde yazılımsal desteği çok iyi ayrıca oyun felan da veriyor. Ben TC: Rainbow Sig Siege oyununu ve Rise of the Tomb Raider oyununu MSI'ın düzenlemiş olduğu kampanya yüzünden bedavaya aldım :)

3- TitanX'de alsanız 4K 144 Hz'ü besleyemezsiniz. Besleyemezsinizden kastım üzülürsünüz FPS'leri düşük görünce size tavsiyem ileride SLI 980Ti alınca 4K 144 Hz bir monitör almanız. Şuanda size 2K 144 Hz bir monitör işinizi 3-5 yıl hayli hayli görücektir. (Bu arada yer yer 980Ti TitanX'e fark atabiliyor aklınızda bulunsun :) )

4- Güzel bir tercih yapmışsınız bütçe sıkıntınız yoksa MSI Gaming M9 alırsanız daha iyi olur. (Tabi DDR4 bir sistem toplayacaksınız)

5-Monitörünüzün Hz ne bağlı olan bir durum bu :) Vsnyc 144 Hz se fps'yi 144 Hz sabitler mesela :)

İyi forumlar.

Öncelikle, günaydın.. :D

1- İki işlemci arasında dağlar kadar fark yok ama dediğiniz gibi sonuçlar hep minimal düzeyde. Sadece 6700K'nın güç tüketimi 4790K ya göre daha az. Alacaksanız 6700K öneririm neden diye sorarsanız, hem DDR4 bir sistem toplamış olur hemde ileriye dönük olur ;)

2- 980 ile 980Ti arasında oyununa göre değişen baya açık farklar var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buradan izleyerek oyun testlerini kafanızda ki soru işaretlerini götürebilirsiniz. İleride SLI 980Ti daha iyi olacaktır f/p açısından :) MSI ve ASUS arasında bende kalmıştım MSI aldım çok memnunum hem program desteği olsun oyun için hemde yazılımsal desteği çok iyi ayrıca oyun felan da veriyor. Ben TC: Rainbow Sig Siege oyununu ve Rise of the Tomb Raider oyununu MSI'ın düzenlemiş olduğu kampanya yüzünden bedavaya aldım :)

3- TitanX'de alsanız 4K 144 Hz'ü besleyemezsiniz. Besleyemezsinizden kastım üzülürsünüz FPS'leri düşük görünce size tavsiyem ileride SLI 980Ti alınca 4K 144 Hz bir monitör almanız. Şuanda size 2K 144 Hz bir monitör işinizi 3-5 yıl hayli hayli görücektir. (Bu arada yer yer 980Ti TitanX'e fark atabiliyor aklınızda bulunsun :) )

4- Güzel bir tercih yapmışsınız bütçe sıkıntınız yoksa MSI Gaming M9 alırsanız daha iyi olur. (Tabi DDR4 bir sistem toplayacaksınız)

5-Monitörünüzün Hz ne bağlı olan bir durum bu :) Vsnyc 144 Hz se fps'yi 144 Hz sabitler mesela :)

İyi forumlar.

Öncelikle herkese cevapları için teşekkürler.:) Dostum aklıma bir soru daha takıldı şimdi. Tek 980ti 4k monitörü beslemez dedin, ben 4k bir monitör aldığımda o monitörde sadece 4k mı oynamam gerekecek yoksa 980ti'ın beslediği düzeye de çekebilir miyim? Çünkü sürekli olarak monitör değiştirmek işime gelmiyor maddi yönden. Bundan 3-4 yıl sonra muhtemelen kart sli isteyecek. O zaman dx12'nin de tam anlamıyla oturmasıyla ve gelen güncellemelerle de ortalama bir 4k performans alabilirim diye düşünüyorum. Bu yüzden de 4k ekran alma niyetindeyim aslında. Bunu da açıklarsanız size zahmet çok memnun kalırım doğrusu. :) Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı