GTX 980 Ti SLI 7680x1440 Performansı

harun_06

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar bir takım sıkıntılarımız var.
Asus Rog Swift PG278Q 3'lü monitör'e geçiş yapmayı düşünüyorum.Kasamda 2x SLI 980 Tİ var.
Benim sıkıntım şu; 7680x1440 çözünürlükte GTX 980Tİ SLI gerekli performansı sağlar mı? Ortalama kaç FPS alabilirim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar..

Sanırım bu soruma cevap verebilecek kimse yok forumlarda :) Kısaca bir daha özetliyim.!
Şuan kullandığım Rog Swift 2K'da full ayarlarda 144 fps'yi hatta COD serisinde 200 fps'yi görüyorum.
Bu monitörden 2 adet daha almayı düşünüyorum.Fakat kafamdaki soru şu ?
3'lü monitör'e geçtiğimde çözünürlüğüm 7680 x 1440 olacak.Aynı oyunlarda full ayarlarda bu 3'lü sistemden yine 100 ve üzeri FPS değeri alır mıyım ? Şimdiden teşekkür ediyorum..

Hayali konu mu değil mi bilmiyorum ama ben yine de sana matematiksel hesaplamayı yapayım. 2K'da yaklaşık 3.686.400 piksel var. Eğer dediğin gibi olursa 11.000.000 civarı piksel olur. Yani hemen hemen aldığın FPS'in 3'te 1'ini alırsın. Ama pratikte öyle olur mu bilmiyorum açıkçası. 200 FPS alıyorsan 60-70 arasına düşer diye düşünüyorum ama tek değil 3 ekranda oynayacağın için daha mı fazla olur yoksa daha mı az kesin bir bilgim yok.

Galiba hayali konu, böyle bir sisteme sahip olan kişinin yeterince bilgisi olucağını düşünüyorum ayrıca 100 FPS ve üzeri alırmıyım demek biraz saçma olmuş alıp deneyin neyi anlatmaya çalışıyorsunuz anlamış değilim.
Hayali bir konu değil bu araştırma yaparsanız eğer bu tarz 3'lü monitör'de genellikle 3 adet titanx kullanıyolar. Youtube'da yabancı videolar mevcut.
Anlatmaya çalıştığım olay şuanki tek monitörlü sistemden memnunum fakat hayal gücünü zorladığınız zaman geriye 3'lü monitör kalıyo bir önceki msjda arkadaş biraz bilimsel olarak cevaplamış aslında yaşamak istemediğim hayal kırıklığı 3lü monitör'e geçiş yapınca şuanki akıcılığı koruyamadıktan sonra bir anlam ifade etmediği için ve böyle bir sisteme sahip olan biri çıkar ümidiyle konuyu açtım.Türkiye'de kaç kişide var böyle sistem ve kaç kişinin net bilgisi var acaba ?

Hayali konu mu değil mi bilmiyorum ama ben yine de sana matematiksel hesaplamayı yapayım. 2K'da yaklaşık 3.686.400 piksel var. Eğer dediğin gibi olursa 11.000.000 civarı piksel olur. Yani hemen hemen aldığın FPS'in 3'te 1'ini alırsın. Ama pratikte öyle olur mu bilmiyorum açıkçası. 200 FPS alıyorsan 60-70 arasına düşer diye düşünüyorum ama tek değil 3 ekranda oynayacağın için daha mı fazla olur yoksa daha mı az kesin bir bilgim yok.
Teşekkür ediyorum cevabın için kardeşim iş bilgisayar olunca mantık biraz devreden çıkıyor.Dediğin olay mantıklı sanırım bu işi denemeden göremicem.Bir alttaki msjda arkadaş net bilgisi olması gerekir demiş fakat kaç kişide bu bilgi mevcut ki bizlerde olsun :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı