GTX 980 Ti Tabanlı Sistem Toplama

Mert Can Ayhan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba abilerim,

Yeni bir bilgisayar almak istiyorum, ailemin bana izin verdiği bütçe 6000 TL'dir. Fakat 6500 olsa da ben ikna ederim.
Sistemim bi nevi hazır;
  • Asus Z170-a 1151 soket anakart
  • Corsair LPX 8x2 DDR4 2400 MHz dual kit RAM
  • Corsair'in herhangi bir kasası
  • WD 1 TB Blue Caviar HDD
  • SSD sonra alacağım 250 GB
  • GTX980Ti Asus DC3 OC modeli
Sorum aslında şudur: referans tasarım alırsam bir sıkıntı yaşar mıyım, yaşarsam neler yaşarım?
Peki neden referans tasarım istiyorum? Çünkü fiyatlar daha uygun ve çok sempatik bir görünümü var, yazın Amerika'ya gidince de SLI için ikinciyi almayı planlıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Asus GTX 980 Ti mı alayım, yoksa gönlümün istediği beynimin sıkıntı yaşarsın dediği referans tasarımı mı? Hem arada baya fiyat farkı var. Asus 3.200 TL, Evga referans tasarım 2.900 TL. 400 TL cepte, yani tüm sistemim Vatan'da 6100 TL eder. Ne olur cevap verin, cevaplarınıza muhtacım, hepinize saygılarımla.

8d7604a1_34781_zpsifdhcrlh.jpeg
500x1000px-LL-78bdad82_DSC_0047_Snapseed.jpeg

Burda herkez kolay kolay sana referans önermez dostum. Bende referans kart'ın tasarıma bayılıyorum. İnşallah da referans GTX 980Ti alacağım. Özel soğutmalı kartlar daha az ısınıyor hemde O.C yapmılmaya elverişli olduğundan fiyatı biraz yükseliyor.

Ben aradaki 5-10 derece fark'a 400 TL daha fazla ödemem hemde referans kartlar daha çok ilgimi çekiyor.

Eğer oc ile pek alakan yoksa referans tasarım işini fazlasıyla görür. Ayrıca zaten SLI yapacağım diyorsun oc aklına bile gelmeyecek emin ol.

Asus'un oc'li gtx980ti'si güzel performans veriyor gözlemlediğim kadarıyla. Referans falan almayın derim normalde ama.. Bütçe 6000 TL ise zaten asus 980ti oc edition en pahalısı şu an sığdıramayız gibi onu bütçeye. Yine de referans almayın. msi gtx 980ti olur. Benimde bütçem aşşağı yukarı aynı, bende bunu düşnüüyorum . 2800 TL . Yemişim görünüşü :) Tabi bu vatan'daki fiyatı değil o yüzden yine olmaz sanırım size .)

Son düzenleme:
image.png
Overclock hemen yapmam, sizce sistemimde bir sıkıntı var mı ?

Resim de yok ama ayrıca Evga gtx 980ti referans tasarım alacağım. Sizin ayrıca önerdiğiniz bir marka var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
SLI yapma gibi bir düşünceniz var ise PSU yetersiz kalacaktır.

evek onu ilerde güncelleyeceğim farkındayım gerektiğinde peki kaç w alayım

SLI yapma gibi bir düşünceniz var ise PSU yetersiz kalacaktır.
bu arada imzanızdaki bilgisayar çok güzel ne kadsr harcadınız birde ne zaman almıştınız ?
bakılırsa pahalı gözüküyor bayağı

evek onu ilerde güncelleyeceğim farkındayım gerektiğinde peki kaç w alayım

bu arada imzanızdaki bilgisayar çok güzel ne kadsr harcadınız birde ne zaman almıştınız ?
bakılırsa pahalı gözüküyor bayağı
PSU REQUIREMENTS - RealHardTechX Linkteki listeye göre 850Watt işinizi görecektir ama ne derece doğrudur bilemiyorum.

İmzadaki sistemim de bazı parçalar eski sistemimdendi o yüzden yaklaşık olarak 6500TL gibi bir fiyata mâl oldu bana.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı