GTX 980 Ti ve I5 6600K stabilite testi nasıl yapılır?

Haxdatcam

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim aşağıda yazdığım gibidir.

• GTX 980 Ti
  • I5 6600K
  • WD 1 TB Blue
  • MSI Z170A Gaming M7
  • Corsair 2133 MHz RAM 8GB (2x4)

"Bu sistem düzgün çalışıyor mu?" Diye merak ediyorum. Acaba nasıl test edebilirim?

Bir hata filan veriyor mu ya da çok mu sıcak...
47 Derecelerde geziyor sadece Google'u açarken 1 saniye sürüyor o ney ile alakalı ve CS:GO giriş ekranlarında donarak yüklüyor haritayı. Mesela rekabetçi girdiğimde harita Dust2 diyor ya orada server'a uzun sürüyor bağlanıp verilerin alınması. Harddisk ile ilgili bir şey mi?

AIDA 64 Extreme ile deniyicem şimdi yüklenmesini bekliyorum. Böyle bir konu açmamın nedeni Dayz ve Arma III'te az FPS almam. Dayz Düz alanda denizin yanında ağaçlık az olan yerler 80-90, Ağaçlık yerler 45-50, Şehir 25-35 FPS. Sorun oyunda mı?

Bilgisayarı sistem kararlılık testine sokunca ve her donanımı test etmesi için hepsine tik atınca başlattığımda bilgisayar yavaşlıyor, kasıyor.

Bunlar testler.
cachemem.png

gpgpu.png

Buda sistem raporum.

Dosya Ekleri

• Report.txt
    476,7 KB · Görüntüleme: 982
Tarayıcılar falan 1 saniye bekletebilir, sebebi ise yüklemeler yapması. Yani son açılan sekme, favoriler vesaire. CS:GO'da ise aralarda PC kitlenir gibi olması normaldir, CS geleneği.
GTA 5 4K Grafikler ve uzun gölgeler gibi daha gelişmiş grafikler açık 50 FPS alıyorum bence iyi, sizce nasıl?

ETS 2 Tek Oyuncu oynarken tüm ayarlar en yüksek hali ile 160-200 FPS civarı 1920x1080. CS-GO 4K 350 FPS sanırım. H1Z1 Ultra ayarlar 1920x1080 yer yer 50, belirli yerler 100 üzerinde oluyor. Dayz 30 da oluyor 25 bile oluyor ama belirli yerler 150 FPS 100 FPS gibi yüksek değerlere çıkabiliyor, Dayz diye dandik bir oyun yapmışlar daha güncelleme getirmiyorlar doğru düzgün FPS sorunu var ben bunu biliyordum ama bu kadar olacağını tahmin edememiştim bilgisayarımda bir sorun mu var diye çıldırdım technopat ta 2 tane konu açtım. Arma 3 aynı Dayz gibi zaten ikisininde yapımdaki motoru aynı, 45 FPS alıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı