GTX 980 ve FX 8150 oyun testi

Evet. Bunula ilgili konu da açtım.
Bende AMD Phenom II X3 710 denen beladan kurtulup İ5 4460'a geçtiğimde GTA 5'de 30-40 FPS kazandım. Sence Skylake DDR4 yerine tekrardan DDR3'e geçerek yanlış mı yaptım ? Bütçem 700 lira idi ve I5 4460+P33 aldım forumda ki tavsiyeler üzerine.

4.2 iyidir ama 4.4'e kadar çıkartabilirsen çok daha iyi olacaktır. Kullandığınız anakart Evo model değilse çok iyi bir O.C potansiyeli olmayacaktır ama cikabildiginiz kadar çıkın.
Evo değil R2.0 model. Şöyle bir sıkıntı oldu, Prime 95'de stabilite sağlayamadım. 4.2 GHz'de ama 4.0 GHz stabil aynı voltajla GTX 970 hayallerde sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 970'i al. Önümüz DX12. DX12 destekli oyunların eli kulağında. İşlemcinin tam yük altında darboğaz yapacağı tek GPU'lu bir ekran kartı yok. Sana O.C at dememin sebebi, DX12 destekli oyunlar gelene kadar seni min. FPS kaybı ile idare etmesi. Gönlün rahat olsun. 3DS Max kullanmıyor olsam işlemcimi değiştirmezdim.

Çok iyi yapmışsın. Skylake, bütçesi ortalamanın biraz üzerinde olanlar için daha avantajlı.

İleride 4790 canavarına terfi edeceğim zaten. Birde yanına Nvidia Pascal alırsam tamamdır. Aslında sen AMD Zen beklesende olurmuş.

Benim AMD Zen'i bekleyecek ve performansina güvenecek vaktim yok dostum.
AMD Phenom gerçekten güzeldi. Zaten AMD'den iyi işlemci pek beklenemez. AMD sitesine baktım FX işlemci için üstün DX 12 performansı yazmışlar onlarda biliyorlar tek çekirdeğin vasat olduğunu. O.C attın mı 6700K'ya ?

Peki ben bu 970'in ne kadarından faydalanabilirim? Örneğin GTA 5'de bi soğutucu da almam gerekecek. Prime 95'te 92 dereceyi gördü ama şuan 4.0'da stabil sıkıntı yok. 5 saat oyunu açık bırakıp gittim 1 saat kadar prime 95 yuzde yuz yuk altına ne mavi ekrana düştü nede bi sıkıntı oldu 120v seidon alıp GTX970'le açıkcası yoluma devam etmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@JaroxJamaica hocam konuyu hortlatıyorum ancak FX 8320 işlemci R9 380'e darboğaz yapar mı acaba ? Genelde GTA V'de ayarları tam açmamama rağmen performans sorunu yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…