GTX 980M GTA 5 Ani Donmalar

EgeKagan

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
Oyunu laptop üzerinden oynuyorum ve eskiden böyle bir sorunum yoktu. Son günlerde oyunu normal oynuyorum fakat aniden donuyor ve görev yöneticisi ile kapatabiliyorum. Dosya bütünlüğü ile ilgili işlemleri Steam üzerinden gerçekleştirdim fakat bir sonuç alamadım.
Bilgisayarımın özellikleri şunlar
  • RAM 16 GB (DDR4)
  • 64 bit
  • Intel i7-6700HQ CPU 2.60 GHz
  • Nvdia Geforce GTX 980M 4 GB ekran kartı
Genel olarak baktığımda GTA 5 gibi bir oyunu yüksek ayarlarda kaldırabiliyor fakat şu son sıralar çok olmaya başladı bu sorun. Araştırmama rağmen pek bir şey bulamadım.Virüs taraması yaptım bilgisayarda virüs bulunmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox Game DVR ve sunulan bazı arka plan uygulamaları hakkında Nvidia forumlarında açılan bir konuda denediğim yöntem baya performans sağlamıştı.

CMD Yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki kodu aynen yapıştırın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatıp deneyin.

Kod:
(
reg add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\xbgm" /v "Start" /t REG_DWORD /d "4" /f
sc config XblAuthManager start= disabled
sc config XblGameSave start= disabled
sc config XboxGipSvc start= disabled
sc config XboxNetApiSvc start= disabled
schtasks /Change /TN "Microsoft\XblGameSave\XblGameSaveTask" /Disable
takeown /f "%WinDir%\System32\GameBarPresenceWriter.exe" /a
icacls "%WinDir%\System32\GameBarPresenceWriter.exe" /grant:r Administrators:F /c
taskkill /im GameBarPresenceWriter.exe /f
move "C:\Windows\System32\GameBarPresenceWriter.exe" "C:\Windows\System32\GameBarPresenceWriter.OLD"
schtasks /Change /TN "Microsoft\XblGameSave\XblGameSaveTask" /Disable
takeown /f "%WinDir%\System32\bcastdvr.exe" /a
icacls "%WinDir%\System32\bcastdvr.exe" /grant:r Administrators:F /c
taskkill /im bcastdvr.exe /f
move C:\Windows\System32\bcastdvr.exe C:\Windows\System32\bcastdvr.OLD
reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\GameDVR" /v "AppCaptureEnabled" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKCU\Software\Microsoft\GameBar" /v "UseNexusForGameBarEnabled" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\GameDVR" /v "AudioCaptureEnabled" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\GameDVR" /v "CursorCaptureEnabled" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKCU\Software\Microsoft\GameBar" /v "ShowStartupPanel" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKCU\System\GameConfigStore" /v "GameDVR_Enabled" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\GameDVR" /v "AllowgameDVR" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKCU\Software\Microsoft\GameBar" /v "AllowAutoGameMode" /t REG_DWORD /d "0" /f

)

Kaynak : https://forums.geforce.com/default/...s-update-now-with-re-enable-script-by-jaybee/

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı