Çözüldü GTX 980M vs 1050 Ti Notebook

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel Core i5 12400F (6C/12T) GPU: MSI GEFORCE RTX 2060 VENTUS GP OC 6GB GDDR6 192Bit RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV DDR4 3200MHz CL16 Motherboard: MSI H610M BOMBER DDR4 3200MHz(OC) SSD: Kioxia 500GB Exceria NVMe M.2 SSD (1700MB R / 1600MB W) PSU: THERMALTAKE TR2 S 650W 80 PLUS Case: MSI MAG FORGE M100R ARGB Monitor: MSI MAG 251RX 240HZ 1MS GtG 10-bit OS: Windows 11 Home SL
Arkadaşlar birkaç Benchmark sitesinde 980M 8 GB 256-BIT, 1050 Ti 4 GB 128-BIT'ten çok daha iyi gözüküyor. 1050 Ti Pascal mimarili yeni nesil olmasına rağmen nasıl bayağı geride oluyor Bit olayından mı kaynaklı bu durum? Net görebileceğim site var mı gerçek değerler veren veya konuya hakim olan arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim.

Çözüm
Çünkü ucuz. Nvidia her yeni nesilde 4 ana kart üretir. XX80 en güçlü ve en pahalısı olur. Mimarinin sınırında olur. E herkeste de onu alacak para olmaz elbet. Bu yüzden 80'in zayıflatılmıs ve ucuz modellerini de çıkartır. XX70, 60 ve 50 diye.1050 de ucuz olması için Pascal mimarisinin en zayıf modellerinden birisi. 980M de zaten XX80 sınıfında olduğu için Maxwell'in en güçlü modellerinden birisi. Bu yüzden daha güçlü.

İşlemci gibi düşün. i3, i5 ve i7. Yeni nesil i3 eski nesil de olsa i7'den daha güçsüz değil mi?
8700K nerde yeni?
2018 sonunda çıkmış, 1.5 sene geçmiş altı üstü. Hala 0 satılıyor. Eski demek yerine 1 önceki nesil vesaire desen daha iyi anlardım. 10 senelik işlemciler kullanan bir sürü kişi varken 1.5 senelik hala 0 satılan bir işlemciye eski diyemeyiz kanaatimce. Türkiye'de yaşadığımızı da ekleyeyim. Bir dakika, vergiler ülkesi mi demeliydim?

1. Userbenchmark sitesi forumda yasak, net şekilde Intel taraflı sonuç veriyor.
  2. Oyunlarda işe yaramıyor diyorsun da işlemci kullanımına bak bakayım oyundaki.
  3. 9100F'in rakibi 1600 değil; 3100, 3200G veya 3300X olur. Yani 3.nesil Ryzen olur.
  4. Oyunu ekran kartı oynatır işlemci değil
    Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kardeşim adamın sisteme göre değişir zaten
RTX 2080 Ti taksan farklı Gtx 1050 Ti taksan farklı :)

Hocam yanlış yönlerdirmeyin : UserBenchmark: Intel Core i3-9100F vs i7 860

Hem zaten çekirdek filan nedense bazı oyunlarda bi işe yaramıyor : UserBenchmark: AMD Ryzen 5 1600 vs Intel Core i3-9100F

Ryzen 5 1600 AF : 6 Core 12 Thread
İ3 9100F : 4 Core 4 Thread
ama nedense oyun testlerinde i3 fps anlamında öne geçiyor :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Haa kendi attığın videoya bak. i3 %100 kullanılırken Ryzen 1600 %50-60 seviyesinde kullanıyor. Yani sen i3'le arka planda Discors Skype, TS3 falan açsan FPS düşer, drop yersin. Ryzen'da bir şey olmaz.

Kardeşim adamın sisteme göre değişir zaten
RTX 2080 Ti taksan farklı Gtx 1050 Ti taksan farklı :)
Gidip 2080 takmazsan arada FPS farkı olmaz diyorum. Oyunu ekran kartı oynatır diyorum. Gerçek hayatta i3 alan adam 1600'den daha çok FPS almaz diyorum.

Bende diyecektim o site yasaklı diye, nasıl çekirdek bir işe yaramıyor hocam oyunlarda ? Yanlışınız var. CS:GO gibi işlemciye yüklenen bir oyunda testi yapın bakalım i3 ile i7 arasındaki farkı net bir şekilde görürsünüz.

2018 sonunda çıkmış, 1.5 sene geçmiş altı üstü. Hala 0 satılıyor. Eski demek yerine 1 önceki nesil vesaire desen daha iyi anlardım. 10 senelik işlemciler kullanan bir sürü kişi varken 1.5 senelik hala 0 satılan bir işlemciye eski diyemeyiz kanaatimce. Türkiye'de yaşadığımızı da ekleyeyim. Bir dakika, vergiler ülkesi mi demeliydim?
Sence diyemeyiz. Üzerinden 2 nesil geçti o işlemcinin. Intel soket değiştirdi yine. Nasıl eski diyemeyiz? Millet 10 nesil eskisini kullanıyor diye 8.nesil yeni olmuyor. Senin mantığınla Tofaş'lar da yeni sayılır değil mi? Hala çok kişi kullanıyor? Diretme işte kardeşim. Yanlış anlaşılma oldu. Ne uzatıyoruz gece gece?
Aradaki fiyat farkı da uçurum resmen
İ3 9100F en ucuz : 579 TL
Ryzen 5 1600 : 801 TL
Af'yi de sen düşün daha pahalı
Yav rakip değiller diyorum. 1600 çıktığında Intel 8.nesil bile yoktu. 7000'ler vardı.

Sence diyemeyiz. Üzerinden 2 nesil geçti o işlemcinin. Intel soket değiştirdi yine. Nasıl eski diyemeyiz? Millet 10 nesil eskisini kullanıyor diye 8.nesil yeni olmuyor. Senin mantığınla Tofaş'lar da yeni sayılır değil mi? Hala çok kişi kullanıyor? Diretme işte kardeşim. Yanlış anlaşılma oldu. Ne uzatıyoruz gece gece?
860'a yeni demedim? Ya neyse kapansın konu doğru diyorsun. Sen de ben de görmedik mesajları.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı