GTX notebook tavsiyesi

Sizce hangi marka Gaming Book tercih edilmeli?

• Alienware

• MSI

• Asus

• Acer Predator

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

bigbangem

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda yeni bir dizüstü bilgisayar almayı planlıyorum çok uzun zamandır araştırma yapıyorum.
Aradığım özellikler genel olarak :
-17.3 inç
-8 GB GTX 980M Ekran Kartı ( Bu arada 4 GB Versiyon ile arasındaki tek fark bellek miktarı mı yoksa başka fark var mı?)
-Minimum 256 GB SSD içermesi.
-Sağlam bir soğutmaya sahip olması.

Şimdi bu özelliklere göre sizce hangi markayı tercih etmeliyim.
4 alternatifim var gibi gözüküyor ve 3 tanesine Türkiye'de kolaylıkla ulaşılabiliyor. MSI, Asus ve Acer'ın yeni Predator serisi. Diğer seçenek ise Alienware.
Asus'un 980M modelli pek laptopu yok Türkiye'de. Ayrıca şuanda kullandığım bilgisayar Asus marka ve kullanırken bana servis ve kullanımda çok sorun çıkarttığı için pek sıcak değilim Asus'a.
MSI kullanıcılarının internetten okuduğumun birçoğu zamanla ısınma sıkıntısı yaşadığını belirtiyor .
Acer ise gaming book piyasasında çok yeni o yüzden pek güvenemiyorum.
Alienware ise bu işin babası gibi bir şey ve piyasanın en tecrübelisi gibi gözüküyor. Türkiye'de çok fazla yorum bulamadığım için yabancı forum ve siteler üzerinden genel olarak kullanıcıların memnun olduğunu gördüm.

Bunlar içinde en hayran kaldığım aklımın kaydığı Alienware. Ama sizlerin tavsiyelerini/düşüncelerini de merak ediyorum.
Sizce en mantıklısı hangisini almak olur ? Yurt dışından almamı tavsiye edersiniz yoksa Türkiye'den almamı mı?
Ablam şuanda Amerika'da Alienware aldırma imkanım var, gelecek yıl Ocak 2017'de ben de gideceğim Amerika'ya. Şu anda mı gaming book almak mantıklı yoksa yeni gelecek ekran kartları beklenmeli mi ? Yeni gelecek seri fiyatları ne derecede etkiler ? İlk çıkan ekran kartları genellikle sorunlu oluyor (Şuanda masaüstü serisinde çıkmaya başlayan sorunlar gibi..) ocak ayına kadar oturmuş olur mu kartlar?

Eklemek istediğim bazı sorular daha var.
Alienware laptoplarına 4K Panel desteği sunuyor çok fazla olmayan bir miktarda. Sizce alınması gerekli midir ? Bu panelde 1080p oyun çalıştırmak panele zarar verir mi sıkıntı yaratır mı ? Bunun yanında Alienware Grafik Amplifikatörü diye harici bir cihazla masaüstü ekran kartlarını dizüstülerde kullanmaya olanak sağlıyor. GTX 1080 1070 ve yeni çıkması muhtemel Titan ekran kartları sizce bu dizüstülerde verimli çalışabilir mi ?

Güncel.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı