GTX1050 laptop mimarlık için kaç sene daha götürür?

Hocam ona göre bir fiyat biçsin diye ortalama ekran kartı fiyatını verdim.

Laptop fiyatı belirlerken masaüstü ekran kartı üzerinden mi fiyat hesaplıyorsunuz hocam?

Peki bu YKS'ye hazırlık sürecinde idare eder mi beni?

Hocam idare eder, cihazda RAM upgrade imkanı var ise RAM upgrade edin ve performansına bakın şayet yetmez ise o zaman gidip daha güçlü bir cihaz alırsınız. Okul ile aynı şehirde okuyacaksanız yani masaüstü sistemi kullanma imkanınız olacaksa dediğim gibi bu cihaz okulda işinizi görecektir. Bu iş biraz da beklentiler ile alakalı, bende gittim RTX 4060'lı cihaz aldım okul için kullandığım 3D maden modelleme yazılımları ekran kartına adeta yüklenmediği için cihazı çizim yaparken onboard GPU ile kullanıyorum. Profesyonelseniz ve çok büyük boyutlu işlerde zaman ile yarışıyorsanız elbette sizin cihazda yetmez hatta benim cihazda ancak standart bir mimarlık öğrencisi için bence günü kurtaracaktır.

Mesela şuanda da kasmalar oluyor. RAM yükseltsem düzelir diye düşünüyorum. Ama ilerleyen yıllarda az da olsa ek olarak işimi görse benim için yeter. Şuanda Sketchup falan açabiliyor ama.
Sketchup en basit program ve artık sadece basit prototipler için kullanılıyor. Hocalar genelde AutoCad, Blender veya SolidWorks kullanıyor. Haliyle sistem gereksinimleri daha yüksek bu programların.

Teşekkür ederim hocam.

Sketchup en basit program ve artık sadece basit prototipler için kullanılıyor. Hocalar genelde AutoCad, Blender veya SolidWorks kullanıyor. Haliyle sistem gereksinimleri daha yüksek bu programların.
Ben daha üniversiteye geçmeden şimdiden az çok bir şeyler öğrenip pratik yapmak istiyorum. Bilgim olsun az çok.

Hocam boş verin siz bence anlayamadınız beni veya ben yanlış anlattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…