GTX1050 laptop mimarlık için kaç sene daha götürür?

2018 yılında bir arkadaşıma GTX 1060 Max-P'li bir laptop önermiştim kendisi de mimarlık okuyordu ve geçtiğimiz yıl halen iş hayatında aynı cihaz ile devam ettiğini söyledi. Yeter mi yetmez miden kasıt beklentiye bağlı, burada yetmemezlik durumu daha çok render sürelerinin uzun olması olur. Ben geçtiğimiz yıl Ryzen 3 5300U işlemcili APU laptop ile AutoCAD kullanıyordum, arkadaşlara bakmayın hocam gündelik çizim vs işleriniz için günü kurtarır.

Arkadasımın eski ekran kartı olan 1050 Ti 1500 TL'den gitti.

Hocam arkadaş Laptop'tan bahsediyor keşke düzgün okuyup cevaplasanız.

Sat gitsin, bunu daha fazla yükseltemezsin zaten, en fazla depolama ve ram takviyesi yaparsın ama işlemci ve ekran kartı neredeyse 10 yıllık.
Ne kadara satabilirim? Tasarımı, hafif olması, ekranın büyük olması, ses sisteminin güzel olması çok hoşuma gidiyor.

Düzgün okumama sorunu var maalesef millette. 1500’e sat veya hediye et diyor birde.

Çizim yapmak için kullanabilirsiniz belki ama iş render tarafına geldiği zaman bir işe yarayacağını sanmıyorum.
Biz şuan 2 tane laptop kullanıyoruz birisi msi creator15 diğeri msi gp66 leopard ikiside yetmiyor. Bu işler için en güzeli masaüstü toplamak. Laptop donanım olarak ne kadar iyi olursa olsun sıcaklık konusunda geri kalıyor maalesef.

2018 yılında bir arkadaşıma GTX 1060 Max-P'li bir laptop önermiştim kendisi de mimarlık okuyordu ve geçtiğimiz yıl halen iş hayatında aynı cihaz ile devam ettiğini söyledi. Yeter mi yetmez miden kasıt beklentiye bağlı, burada yetmemezlik durumu daha çok render sürelerinin uzun olması olur.

Hocam ona göre bir fiyat biçsin diye ortalama ekran kartı fiyatını verdim.

1050 devri bitti hocam. Mimarlık için özellikle 2 sınıftan itibaren yeterli olmaz. Sana en az 4050 ekran kartlı bir laptop lazım. Ben 2020 mezunuyum mimarlıktan. Ben 2016/2020 arasında 1050 Ti kullanıyordum oradan hesap et.
4050 6GB VRAM'e sahip ve bu devirde bile sıkıntı yaratır. Rahat 3-4 sene götürsün istiyorsanız 4060 tercih edebilirsiniz.

Mesela Blender tavsiye edilen sistem gereksinimlerine bakalım.

RAM: 32 GB
VRAM: 8 GB

4060'lı bir laptop ve en az 16 GB RAM yeterli olur 2-3 sene için.

Peki bu YKS’ye hazırlık sürecinde idare eder mi beni?
Ben MSI THIN GF63 RTX 4060 kullanıyorum. Unreal Engine'de 4k render alırken harika işler yapıyor. Aynı şekilde Blender'da devasa şehir dosyaları açmışlığımız oldu ve en ufak bir dropla karşılaşmadım. Tabii ilerleyen yıllarda haliyle performans kaybı olacaktır. Kısacası en az 2 sene üst düzey, 3-4 sene de orta seviye iş görür.

Ben MSI THIN GF63 RTX 4060 kullanıyorum. Unreal Engine'de 4k render alırken harika işler yapıyor. Aynı şekilde Blender'da devasa şehir dosyaları açmışlığımız oldu ve en ufak bir dropla karşılaşmadım. Tabii ilerleyen yıllarda haliyle performans kaybı olacaktır. Kısacası en az 2 sene üst düzey, 3-4 sene de orta seviye iş görür.
Mesela şuanda da kasmalar oluyor. RAM yükseltsem düzelir diye düşünüyorum. Ama ilerleyen yıllarda az da olsa ek olarak işimi görse benim için yeter. Şuanda Sketchup falan açabiliyor ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı