Çözüldü GTX1050 Ti i5 7400 oyunlarda kasma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Baran Akıncı

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, 2018 subat ayında toplamış olduğum GTX 1050 Ti i5 7400 8 GB 2133 donanımlı bilgisayarım aşırı derecede kasıyor örnek: GTA 5'de en düşük ayarlarda 30 40 FPS alıyorum, Fortnite'ı açtıgım anda işlemci kullanımı 100'de 100 oluyor. Bir tane egzoz fan bir de işlemci fanı var. Ayrıca sıcaklıgı dısarı atması için ön tarafta fan var. Sıcaklık değerlerine bakamadım zaten ısınıyordur. Çözüm ne olabilir?

Çözüm
Bende aynı ekran kartına, işlemciye sahibim.
Hatta ben redux grafik modu ile oynadım.
Kendim ayarladım ama FPS değerini tam hatırlamıyorum, akıcıydı.

Hepsini ne orta yaptım, ne de yüksek.
Yani tüm ayarları gözden geçir ve vsync'i mutlaka kapat.
Öncelikle iyi akşamlar dediğim adımları uygularsanız sorununuz çözüleceği kanaitindeyim.

Kasanın önündeki fanı dısarı ya atıcak sekilde değilde içeri hava alıcak şekilde monte edin
Bilgisayarı güvenli modda başlatıp ddu ile ekran kartınızın sürücülerini temizleyin
Temiz driverleri ekran kartınızın sitesinden alıp kurunuz.

Bu adımları yaptıkdan sonra

Hw monitör ile işlemci sıcaklıgınızı kullanımızı gözlemleyin

Masa üstüne gelin arka planda oyun exeleri fln varsa kapatın ve işlemci kullanımınızı gözlemleyin.

Daha sonrasında absürt bir durum var ise malwarebytes bu proğram ile bilgisayarınızı taratın.

İşlemci ısı değerleri yüksek ise termal macun kontrolunu yapın macun sağlam ise bios dan fan hızı ayarlarına bakın belki siliend sessiz modda çalışıyor ise auto moda alın.

Tüm bunlardan sonra işlemci kullanımında ve sıcaklıklarda bir sonuç alamassanız temiz format atmanızı tavsiye ederim iyi forumlar .

Öncelikle Yazdığınız cevaplar için teşekkür ederim Tüm driverlarım güncel 1 hafta oldu format attım fakat windowsun kendi sıfırlama özelliği ile ssd diskime format attım
Daha dün bilgisayarımı söktüm ve temizliğini yaptım aşırı tozluydu temizliğini yaptım biraz rahatlamış gibi geldi. Ön taraftaki fanı ne yazıkki çıkartamıyorum kasanın demirleri ile kapalı oraya nasıl monte edildi hiç bir fikrim yok yakın zamanda flash bellek ile temiz format atacağım

Bende aynı ekran kartına, işlemciye sahibim.
Hatta ben redux grafik modu ile oynadım.
Kendim ayarladım ama FPS değerini tam hatırlamıyorum, akıcıydı.

Hepsini ne orta yaptım, ne de yüksek.
Yani tüm ayarları gözden geçir ve vsync'i mutlaka kapat.

Çözüm
ayarları tam olarak nasıl yapmalıyım tüm ayarları en düşüğe yani normale aldım fkat fps fasat ve 40 ile 65 arasında geziyor lobide dahi 60 civarını geçmiyor sabitlenmiş olabilirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…