GTX1050 Ti kartın oyun için NVIDIA ayarları nasıl olmalı?

Oynadığım ve bildiğim bir oyun değil ancak çok oyunculu oyunlarda kalabalık ile gelen FPS düşüşü genelde işlemci ile ilgili oluyor. R3 1200 de çok çekirdek, önbellek ve frekans tarafında çok iddialı değil.

Peki hangi işlemciyi almalıyım GTX 1050 Ti var MSI A320M PRO-VH Plus anakartım var

Oynadığım ve bildiğim bir oyun değil ancak çok oyunculu oyunlarda kalabalık ile gelen FPS düşüşü genelde işlemci ile ilgili oluyor. R3 1200 de çok çekirdek, önbellek ve frekans tarafında çok iddialı değil.

Peki hangi işlemciyi almalıyım GTX 1050 Ti var MSI A320M PRO-VH Plus anakartım var

Pek hatirlamiyorum ama CPU'ya yuklenen bir oyun olabilir, R3 1200 serinin en gucsuz modeli idi zaten.

Evet işlemci isteyen oyun hangi işlemciyi almalıyım GTX 1050 Ti var MSI A320M PRO-VH Plus anakartım var

Bir sorun olmaz. Özellikle işlemci ağırlıklı oyunlarda ciddi performans artışı olur. CS:GO, Valorant gibi mesela. Diğer oyunlarda da belirgin artışlar mümkün. Bir donanım değişikliği yapacaksan işlemciden başlamak mantıklı. Daha kuvvetli ekran kartı alsan o işlemci zaten besleyemeyecek. 1050Ti'ı bile tam besleyemediği durumlar oluyordur.

Mesela R5 5600 alsam işlemci güçlü olacak ekran kartı dusuk ne gibi sorunlar olur tam performans alır mı PC
PvP oyunlarda (LoL, CS:GO v.b) olur cunku bu tur oyunlar CPU gucunu de fazlasi ile kullanan oyunlar.

Ama 5600 takacaksan simdiden BIOS'unu guncelle anakartinda Flashback destegi yok bu yuzden onlem alsan iyi olur.

Bir sorun olmaz. Özellikle işlemci ağırlıklı oyunlarda ciddi performans artışı olur. CS:GO, Valorant gibi mesela. Diğer oyunlarda da belirgin artışlar mümkün. Bir donanım değişikliği yapacaksan işlemciden başlamak mantıklı. Daha kuvvetli ekran kartı alsan o işlemci zaten besleyemeyecek. 1050 Ti'ı bile tam besleyemediği durumlar oluyordur.

R5 3600 ve R5 2600 nasıl işlemci biraz da fazla harcamak istemiyorum kac FPS fark eder R3 1200 göre bunlar?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı