GTX1050 Ti overclock

Yer
Istanbul
Arkadaşlar merhaba,
GTX1050 Ti ekran kartlı Lenovo dizüstü bilgisayarım var.
MSI Afterburner ve ASUS GPU Tweak 2 ile overclock yapmayı denedim fakat programlarda çekirdek voltajını değiştiremedim. Seçeneği açmak için internette araştırma yaptım ve seçeneği aktif hale getirdim ama yaptığım çekirdek voltajı ayarı etkili olmuyor.
Çekirdek voltajını nasıl arttırabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Amacım daha stabil bir değer yakalayıp anlık dropların önüne geçmek. Çekirdek voltajı anlık düştüğü zaman FPS düşmesi oluyor.
Ekran kartım GTX1050 Ti.
İşlemci i7-8550U 4.0GHz.
RAM 16 GB.
Oyunlar SSD'de. HDD'ye kurup deneme yaptım FPS düşmesi değişmiyor.

Voltajın anlık düşmesi sıcaklık değerinin artması ile alakalı olabilir. Yani OC yapmanız bu voltaj düşmelerini sıcaklık arttığı için daha çok arttırır. Bu olaya yanlış hatırlamıyorsam throttle deniyor. Bunun tam tersi bu tarz olayı (eğer sıcaklık kaynaklı ise) azaltmak için genelde Undervolt yapılır. Laptoplara OC genel anlamda önerilmez zaten.

Yapma zaten :D Laptopta voltaj ayarı arttırılır mı :D Alt kasa sıcaklıktan sakız olur sakız :)
Yük altında ekran kartı 60 derecede. İşlemci 80'i geçmiyor. Neden sakız olsun?
Voltajın anlık düşmesi sıcaklık değerinin artması ile alakalı olabilir. Yani OC yapmanız bu voltaj düşmelerini sıcaklık arttığı için daha çok arttırır. Bu olaya yanlış hatırlamıyorsam throttle deniyor. Bunun tam tersi bu tarz olayı (eğer sıcaklık kaynaklı ise) azaltmak için genelde Undervolt yapılır. Laptoplara OC genel anlamda önerilmez zaten.
Sıcaklıkla ilgili bir sıkıntı yok. Sıcaklık arttığı zaman frekansta düşme olmuyor kontrol ettim.

Arkadaşlar merhaba,
GTX1050 Ti ekran kartlı Lenovo dizüstü bilgisayarım var.
MSI Afterburner ve ASUS GPU Tweak 2 ile overclock yapmayı denedim fakat programlarda çekirdek voltajını değiştiremedim. Seçeneği açmak için internette araştırma yaptım ve seçeneği aktif hale getirdim ama yaptığım çekirdek voltajı ayarı etkili olmuyor.
Çekirdek voltajını nasıl arttırabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Amacım daha stabil bir değer yakalayıp anlık dropların önüne geçmek. Çekirdek voltajı anlık düştüğü zaman FPS düşmesi oluyor.
Ekran kartım GTX1050 Ti.
İşlemci i7-8550U 4.0GHz.
RAM 16 GB.
Oyunlar SSD'de. HDD'ye kurup deneme yaptım FPS düşmesi değişmiyor.

Hocam laptop ta OC yapmayın.
Yapmak isterseniz de sıcaklık değerlerine bakın. Daha OC yapmadan 70 dereceyi buluyorsa hiç denemeyin değmez.

Cidden bir laptop için çok güzel değerler. GTX 1050 Gaming 2G modeli ekran kartım Advanced V3X kasa içinde yükte 65 dereceleri görüyor ama geçmiyor.
Macundan önce klavyenin üzerine elimi koyamıyordum şuan gerçekten fark etti. Tavsiye ederim almayı düşünürsen.
Laptopa overclock olur mu
Hocam çok ufak bir artış sağlarsam benim için ciddi avantaj olurdu. Derece konusunda da sorunum yoktu ama yapmasam sanırım daha iyi olacak. Bu kadar kişi yapma diyorsa yapmamak en iyisi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı