GTX1060 sistemin oyun performansı düşük

12numara

Kilopat
Selamunaleyküm. Ben yeni PC topladım kurdum, format attım. Bütün güncellemeleri yaptım BIOS güncellemesini yaptım ancak oyun oynarken 30 40 50 cıvarında FPS alıyorum. Oyunu durdurduğumda 300 500 1000 ve üzeri FPS veriyor. Sadece oynarken oynadığım oyunlar NFS playback read Dead 2, Mafia DE, Cyberpunk 2077, eFootball 2021 deneme amaçlı hepsinde denedim hep aynı sonuç sorun nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ASUS B550.
GTX1060 6 GB.
Ryzen 7 5800X.
RAM 16 GB 3600 CL16.

Oyundayken gpu ve cpu kullanım yüzdesi ne kadar oluyor ?
Yüzdesi düşük oluyor cpu 30 40 civarı
Gpu nun 60 fala
Windows orjinal ve temiz kurulum mu? Sistem ve oyunlar SSD'e mi kurulu? RAM'ler XMP ve dual channel çalışıyor mu? GTX1060'ı 2.el mi aldınız, 1060 olup olmadığını kontrol ettiniz mi GPU-Z veya test programları ile?
1060 sıfır almıştım 2 sene dır kullanıyorum onun la ilgili hiç sıkıntı çekmedim obur parçaları yeni aldım 2 defa kurulum yaptım yine aynı sorun ram lerde de sıkıntı yok çalıyor sistem ssd ye kurulu oyunlar sata ya kurulu birde nfs heat açtım isinma 100 gösterdi bundan önce fx 8350 vardı bu kadar kasmamisti
bios ayarlarından ısınma sorununu çözdüm normal seviyelerde ancak oynadığım tüm oyunlarda en düşük ayarlarda max 60 fps ultra ayarlarda max 50 fps veriyor

Son düzenleme:
Isınmadan dolayı sistem güç kısıyor olabilir. Oyunların birkaç tanesinde cpu ve gpu sıcaklığını takip edin bakalım hangisi kritik seviyelere ulaşıyor.

İşlemcin güzel fakat bahsettiğin oyunlar GTX 1060 için zorlayıcı oyunlar. Ben de Cyberpunk 2077 girince RX 570 8 GB ile 30 FPS alıyorum. Mafia DE, RDR2 bunlar yeni ve yüksek sistem isteyen oyunlar. Grafik ayarlarını değiştirerek, kısarak deneyebilirsin.

İşlemcin güzel fakat bahsettiğin oyunlar GTX 1060 için zorlayıcı oyunlar. Ben de Cyberpunk 2077 girince RX 570 8 GB ile 30 FPS alıyorum. Mafia DE, RDR2 bunlar yeni ve yüksek sistem isteyen oyunlar. Grafik ayarlarını değiştirerek, kısarak deneyebilirsin.
bu oyunlarda en düşük ayarlarda max 60 fps alıyorum suan gta 5 en düşük ayarlarda oynadım 55 fps yi geçmedi cpu ısı seviyesi %51 gpu ısı seviyesi %76

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı