GTX1060 vs RX 480

Sizce Hangisi?

• RX 480 i5 6500

Oy: 30 58,8%
  • GTX 1060 i5 6400

Oy: 21 41,2%

• Oy verenlerin toplamı
    51
Aksine AMD'ye olan güvenim yerine geldi benim. Ben de Nvidia kullanıyorum. R7 250 ile bayağı sorun yaşamıştım. Ancak benim sorun yaşadığım zamanlardaki sürücüden eser yok. Sürücü ve yazılım desteği gayet iyi AMD'nin.

Yüksek seviye ekran kartı da elbette çıkaracak. Sadece en çok satın alım orta segmentte olduğundan önce bu modeller çıkarıldı. Zaten biz de 1070 veya 1080 ile değil, 1060 ile karşılaştırıyoruz. Firmaya olan bakışınız tek bir karta bakışınızla aynı olmamalı. ;)
Sanırım yanlış anladınız benim demek istediğim 1070 ve 1080 ile karşılaştırabileceğimiz kartlar yok tek bir kartla firmaya bakış açıma karar vermem elbette fakat bu yıl çıkan kartlar RX 460,470 ve480 üçü de fiyat performans ve dediğim gibi yüksek seviye kartlar çıkmadıkça nVidia yüksek seviye kartlarının fiyatlarını yüksek tutmaya devam edecek ve bu çoğu insanı etkiliyor zaten Türkiye fiyatları malum...

GTX 1070 ve GTX 1080'nin rakibi mutlaka çıkacaktır. Vega mimarisiyle RX 490 ve 490X gelecek büyük ihtimal. RX 480 ve GTX 1060 arasındaki farkları söyliyeyim. GTX 1060 DX 11 oyunlarda daha iyi performans, biraz daha düşük güç tüketimi, ShadowPlay. RX 480'nin avantajları Vulkan, DX 12, FreeSync ve CF olabilmesi. Bu etmenlere göre seçim yapacaksınız. Benim tercihim RX 480 olurdu.
Ancak RX 490 hakkında çok fazla bilgi olmaması, bu konudaki söylentileri çeşitlendiriyor. Bazılarına göre bu kart bir sonraki nesil Vega işlemcisinin üzerine kurulu olabilir. Ne var ki Vega GPU henüz geliştirilme aşamasında ve büyük ihtimalle 2017’den önce piyasada olmayacak. Kaynak:AMD RX 490, Çift İşlemcili Olabilir - Technopat Bu tarihe kadar benim gibi çoğu kişi alacağı kartı nVidia'dan almış olacak bu da AMD'nin zarara girmesine neden olacak gibime geliyor.

GTX 1070 ve GTX 1080'le karşılaştırılacak kartlarının olmamasının nedeni firmanın stratejisi ile alakalı. ilk önce orta segmentteki yerini sağlamlaştırıyorlar ki üst seviye ekran kartı çıkarsınlar. Piyasanın %80-90'ı orta ve alt segment kart kullanıyor ve AMD buna göre atılım yaparak bu segmentteki etkinliğini iyice arttırmaya çalışıyor bunu yaptıktan sonra üst seviye ekran kartlarını çıkaracak. RX 490 ve 490X'in 2017'nin ilk çeyreği gibi tanıtılacağını düşünüyorum.

Ancak RX 490 hakkında çok fazla bilgi olmaması, bu konudaki söylentileri çeşitlendiriyor. Bazılarına göre bu kart bir sonraki nesil Vega işlemcisinin üzerine kurulu olabilir. Ne var ki Vega GPU henüz geliştirilme aşamasında ve büyük ihtimalle 2017’den önce piyasada olmayacak. Kaynak:AMD RX 490, Çift İşlemcili Olabilir - Technopat Bu tarihe kadar benim gibi çoğu kişi alacağı kartı nVidia'dan almış olacak bu da AMD'nin zarara girmesine neden olacak gibime geliyor.
Zaten GTX 1070 ve 1080 gibi üst seviye ekran kartı alanların sayısı az yani siz Nvidia'da alsanız AMD'de de alsanız iki firma zarar etmez çünkü piyasanın büyük bir bölümü orta ve alt segment kart kullanıyor.

GTX 1070 ve GTX 1080'le karşılaştırılacak kartlarının olmamasının nedeni firmanın stratejisi ile alakalı. ilk önce orta segmentteki yerini sağlamlaştırıyorlar ki üst seviye ekran kartı çıkarsınlar. Piyasanın %80-90'ı orta ve alt segment kart kullanıyor ve AMD buna göre atılım yaparak bu segmentteki etkinliğini iyice arttırmaya çalışıyor bunu yaptıktan sonra üst seviye ekran kartlarını çıkaracak. RX 490 ve 490X'in 2017'nin ilk çeyreği gibi tanıtılacağını düşünüyorum.

Zaten GTX 1070 ve 1080 gibi üst seviye ekran kartı alanların sayısı az yani siz Nvidia'da alsanız AMD'de de alsanız iki firma zarar etmez çünkü piyasanın büyük bir bölümü orta ve alt segment kart kullanıyor.
Orta ve alt segment kullanan kesim genelde Türkiye çünkü doların ve vergilerin durumu içler acısı fakat yurt dışında adamlar rahatlıkla 1070'li 1080'li bilgisayarlar toplayabiliyorlar global olarak düşünürsek nVidia'nın daha çok kar edeceğini düşünüyorum fakat dediğim gibi yüksek ekran kartlarında tek oldukları için fiyatları yüksek vergiler falan derken olan yine bize oluyor. :)

Ama eğer AMD'nin çıkaracağı RX490 gerçekten beklettiği sürenin hakkını verirse işler değişir.

Arkadaşlar bir çoğunuzun dediği gibi aslında net bir üstünlükten bahsedemiyoruz, ikisinin de farklı kulvarlarda belirli üstünlükleri var ve ben burada fiyatın en önemli unsur olduğunu düşünüyorum. Türkiye fiyatı üzerinden bakınca RX 480 referans olmayan tasarımlar (8gb için konuşuyorum) hala tam anlamıyla pazarda değil ve satılanlar da 1200 TL bandına merdiven dayıyor veya geçiyor. Bu durumda 1280 liraya MSI tasarımı GTX 1060 elde edilebiliyor. Bu açıdan bakılınca tabii ki GTX 1060 almak daha mantıklı olacaktır sonuçta aynı fiyatlar. Ancak üzülerek söylüyorum keşke RX 480 custom versiyonları tamamen pazarda olabilseydi ve fiyatı 1100 TL bandında dolansaydı ben her zaman Freesync avantajı başta olmak üzere fiyat avantajıyla RX 480 seçerdim. Şimdi bulmak da zor almak da zor, ucuzlamasını bekleyelim dersek nereye kadar bekleyeceğimiz belli değil, amd kanadında nedenini bilmesem de pazar yavaşlığı sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Şu durumlar içerisinde ise GTX 1060 daha avantajlı. Elbette ikisi de çok iyi kart ikisini de alan pişman olmayacaktır.

Orta ve Alt segment kullananan kesim genelde Türkiye değil aslında. Avrupa ülkelerinde üst segment kullanılabilir burada doların etkisi var fakat Asya ülkelerinin büyük bir kısmı orta ve alt segment kullanıyor. Hatta Steam'ın yaptığı ankete göre en çok GTX 970 tercih edilmiş. Üst düzey sistem alan ülkelerin sayısı az piyasanın büyük bir bölümü orta ve alt segmentten oluşuyor. RX 490 ve 490X GTX 1070 ve 1080'le yarışıp daha uygun fiyata satılacağını düşünüyorum. Bir önceki nesilde R9 390X GTX 980'le yarışıyorken fiyatı GTX 970 civarındaydı.

Orta ve Alt segment kullananan kesim genelde Türkiye değil aslında. Avrupa ülkelerinde üst segment kullanılabilir burada doların etkisi var fakat Asya ülkelerinin büyük bir kısmı orta ve alt segment kullanıyor. Hatta Steam'ın yaptığı ankete göre en çok GTX 970 tercih edilmiş. Üst düzey sistem alan ülkelerin sayısı az piyasanın büyük bir bölümü orta ve alt segmentten oluşuyor. RX 490 ve 490X GTX 1070 ve 1080'le yarışıp daha uygun fiyata satılacağını düşünüyorum. Bir önceki nesilde R9 390X GTX 980'le yarışıyorken fiyatı GTX 970 civarındaydı.
Eğer bahsettiğiniz anket 10 serisi yokken yapılmışsa doğal olarak GTX 970 veya R9 390-390X olacak çünkü zaten GTX 970 de 980'e yakın bir performans veriyor 1070 ile 1080 arasındaki gibi o zamanın üst seviye bilgisayarları o kartlarla ya da gerçekten üst seviye ise titan x gibi kartlar seçiliyordu.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı