GTX1070 için 500W Güç Kaynağı Yeterli Mi?

BLVD

Kilopat
Daha fazla  
Video kurgu işlerinde kullanacağım bir sistem toplatıyorum. Sistemin özellikleri şu şekilde:

• Intel Kabylake Core i7 7700 3.6 Ghz. 1151P 8MB Box (65W) HD630
  • Asus Prime Z270-P 1151P DDR4 SES GLAN HDMI SATA3 USB3.1 ATX
  • CORSAIR Vengeance Led White 16GB(2x8GB) 3000Mhz DDR4 CL15 PC Ram
  • Kingston 2,5" A400 SA400S37 / 120GB 500/450 MB SATA3 SSD
  • Seagate 3,5" 1 TB 7200 RPM 64MB SATA3
  • NAGAS G666 500W 80+ BRONZ 12cm. USB 3.0 Kart Okuyucu Siyah Kasa
  • Asus GTX1070 8GB GDDR5 256BIT DUAL 2xDP/2xHDMI/DVI (DUAL-GTX1070-8g)
  • Philips 277E6LDAD-00 27" LED, 1920x1080, 1ms, DVI, HDMI Ekran

Donanım konusunda ortalama bilgiye sahibim ancak işin ayrıntısına girince maalesef pek bir şey söyleyemiyorum. Genel olarak bu sistemin iyi olduğunu düşünüyorum ancak uyumsuzluk var mı emin değilim. Asıl sorumsa bu sisteme kasayla beraber gelen dahili 500Watt'lık güç kaynağı yeterli olur mu? Bir de sıvı soğutma sistemi ekletmem avantaj sağlar mı? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Sorumu cevaplayacak kimse yok mu?

Kasa-Guc kaynagi seciminiz kotu. Nagas, aopen nagas'tan esinlenmis cakma bir markadir. Islemciyi i7 7700 alarak Z270 anakarti islevsiz hale getiriyorsunuz. Yanlis tercihler yapilmis bir sistem. Sorunuza gelecek olursak, yeter fakat bütçe söylerseniz daha iyisi ayarlanabilir.

Anakart ve işlemciyi Vatan bilgisayarda önerdiler. Yani oradaki kişinin uyumsuz sistem topladığını mı söylüyorsunuz?

Kasa-Guc kaynagi seciminiz kotu. Nagas, aopen nagas'tan esinlenmis cakma bir markadir. Islemciyi i7 7700 alarak Z270 anakarti islevsiz hale getiriyorsunuz. Yanlis tercihler yapilmis bir sistem. Sorunuza gelecek olursak, yeter fakat bütçe söylerseniz daha iyisi ayarlanabilir.

Artık her şey için çok geç. Sistem toplandı ve şu an evde kullanıyorum. Performans olarak herhangi bir kayıp yaşadığımı söyleyemem. Kasa markası hakkında olumsuz yorumları okudum ancak bana bu kasayı öneren kişi bu sektörde 15 yıldır çalışıyor. Yine aynı şekilde anakart uyumluluğuna baktığım zaman i7 7700 uyumluluğunu görüyorum. Nasıl bir işlevsizleştirmeden bahsettiğinizi anlayamadım. Bu konuda çok bir bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim. Ancak şu ana kadar aldığım performans gayet iyi. Render süresi çok kısa, oyun performansı çok yüksek. Isınma sorunu yok. Herhalde milisaniyelik farklardan bahsediyorsunuz?

Anakart ve işlemciyi Vatan bilgisayarda önerdiler. Yani oradaki kişinin uyumsuz sistem topladığını mı söylüyorsunuz?

Artık her şey için çok geç. Sistem toplandı ve şu an evde kullanıyorum. Performans olarak herhangi bir kayıp yaşadığımı söyleyemem. Kasa markası hakkında olumsuz yorumları okudum ancak bana bu kasayı öneren kişi bu sektörde 15 yıldır çalışıyor. Yine aynı şekilde anakart uyumluluğuna baktığım zaman i7 7700 uyumluluğunu görüyorum. Nasıl bir işlevsizleştirmeden bahsettiğinizi anlayamadım. Bu konuda çok bir bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim. Ancak şu ana kadar aldığım performans gayet iyi. Render süresi çok kısa, oyun performansı çok yüksek. Isınma sorunu yok. Herhalde milisaniyelik farklardan bahsediyorsunuz?

8.nesil Intel işlemciler piyasada. Neden 7.nesil bir sistem topladığını anlayamadım.

Kimse 8. nesile yönelmemle ilgili bir tavsiyede bulunmadı. Ben de çok bilgili birisi değilim. Kimden tavsiye aldıysam 7. nesile göre tavsiye verdi. Anakart'ın sorunu nedir?

8.nesil Intel işlemciler piyasada. Neden 7.nesil bir sistem topladığını anlayamadım.

Kimse 8. nesile yönelmemle ilgili bir tavsiyede bulunmadı. Ben de çok bilgili birisi değilim. Kimden tavsiye aldıysam 7. nesile göre tavsiye verdi. Anakart'ın sorunu nedir?

Yok anakart ile ilgili bir problem yok. Arkadaşımız Z serisi bir anakart ile işlemciye hız aşırtma yapılabileceğinden bahsetmiş. Ama işlemcinin sonunda K ibaresi bulunmalı hız aşırtma yapılabilmesi için. Senin işlemcinde yok maalesef. Anakartın hakkını verememe durumu söz konusu burada. Ve evet keşke daha iyi bir sistem dizilseymiş 8.nesil ile.

Arkadaşlar oyun bilgisayarı için en iyi anakart hangisi 8.nesil işlemci için x99a godlike tavsiye edermisiniz?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı