GTX1080 Ti düşük performans

Rhinoderma

Kilopat
Daha fazla  
RAM
HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" WD Blue WD10
Ekran kartı
ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit DX12
Anakart
ASUS ROG STRIX Z370-E Gaming
İşlemci
CPU; Intel(r) Core(tm) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70
Öncelikle sistemimden biraz bilgi vereyim;
Anakart; ASUS ROG STRIX Z370-E Gaming.
Ekran kartı; ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit DX12.
İşlemci CPU; Intel(r) Core(tm) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70 GHz.
RAM; HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
PSU; Corsair 750W 80+
SSD; James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" (SSD'ye sadece sistem yüklü)
HDD; WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 7200 RPM 64 MB.
CPU soğutucu; Dark Freezer X94rd dkccx94rd.
Monitör; AOC C27G1 27" 144Hz 1ms FreeSync flicker-Free VA wled Full HD 1800r.
İşletim sistemi; Windows 11Pro (lisanslı)
Arkadaşlar, abiler, ablalar öncelikle hepinizin vaktini alıp bu konuyu okuduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim.

Ben istediğim FPS'i alamıyorum hiçbir oyun da özellikle çok oyunculu oyunlar birkaç tanesi örnek vermek gerekirse;
Battlefield 2042, Battlefield 5, Battlefield 1, RDR 2 CoD Warzone.
Bu oyunlar da benim ekran çözünürlüğü Full HD ayarlar da genel de normal de düşürünce de FPS artmıyor aksine yüksek de veya Ultra da FPS 10 falan artıyor. Ama ben YouTube'da aynı sistemden daha kötü bilgisayarlar da benden kat kat fazla FPS aldıklarını görüyorum. Bu durumda beni endişen diriyor.
BIOS devamlı güncelliyorum. Ve hiçbir bileşenlere overclocking yapmadım sorun tam olarak ne çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. Yapmam gereken herhangi bir optimizasyon mu var BIOS'ta bir şeyi mi aktif etmem lazım, yoksa ekran kartı ya da işlemci darboğaz mı yapıyor, ya da monitör 2K olmadığı için mi ekran kartının tam güçünü alamıyorum anlamış değilim ilginiz için sizlere çok teşekkür ederim.

Not; Windows 10 Pro kunlanırken de aynıydı!

Önce yedekleri alıp bir format at istersen. i7 6700HQ GTX 970M olan laptopum da neredeyse her oyunda FPS düşmesi yiyordum format attım düzeldi.

Normalde almanız gereken kaç? Siz kaç alıyorsunuz? İşletim sisteminden fark olacağını sanmıyorum fakat ayarları yükselttiğinizde FPS yükseliyor ya RAM yada CPU bazlı bir probleme benziyor. Ramleriniz büyük ihtimalle Dual-Channel çalışmıyor, çünkü birbirleriyle uyumsuzlar. 16 GB olan belleği çıkartın ve öyle test edin.

Önce yedekleri alıp bir format at istersen. i7 6700HQ GTX 970M olan laptopum da neredeyse her oyunda FPS düşmesi yiyordum format attım düzeldi.

Format atım daha önceden ama gene değişen bir şey olmadı.

Ekran kartı sürücünüz güncel mi?

Evet, hat daha bu sorunu yaşayan bazı yabancı formlar da duymuştum. Eski sürüm yükleyin düzelir diye ama bir şey değişmedi gene.

16 GB ve 2x8GB olan RAM'leri yeni taktım. Önceden sadece 2x8GB RAM vardı ama gene aynı sorunu yaşıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki, kaç FPS alıyorsunuz 1080P'de. YouTube'de baktığım da hep 2k ve 4k olarak test edilmiş bu sistemde oyunlar. 1080P'de acaba işlemci darboğaz mı yapıyor? Düşük ihtimal tabi.

Peki, kaç FPS alıyorsunuz 1080P'de. YouTube'da baktığım da hep 2K ve 4K olarak test edilmiş bu sistemde oyunlar. 1080P'de acaba işlemci darboğaz mı yapıyor? Düşük ihtimal tabii.

Özellikle 64 vs 64 olan birkaç oynadığım oyun var. Bunlarda aldığım Max FPS 70, düşükte 60.

Özellikle 64 vs 64 olan birkaç oynadığım oyun var. Bunlarda aldığım Max FPS 70, düşükte 60.
Online oyunlar dışında yapmıyorsa, işlemciniz 1080p'de darboğaz yapıyor büyük ihtimalle. Ayarları yükseğe çektiğinizde FPS düzelmesinin sebebi bu. 2k monitör varsa veya deneyebilirseniz dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Eğer sürücü güncellemeyi, format vs. hepsini denediyseniz sorununuz bu olabilir yüksek ihtimalle. Dediğim gibi YouTube'den baktığımda sizdeki sistemle çoğunlukla 2K ve 4K'da test edilmişler, siz de görmüşsünüzdür.

Anlamanın bir diğer yolu ise bu olduğunda MSI Afterburner'dan değerlere iyi bakın, ekran kartı kullanımı dalgalı seyrediyorsa darboğazdır.

Bu darboğaz tam olarak monitör ile alakalı ise deneyeceğim. Dilerim ki işlemci be ekran kartı arasında bir darboğaz olmaz.

Bu darboğaz tam olarak monitör ile alakalı ise deneyeceğim. Dilerim ki işlemci be ekran kartı arasında bir darboğaz olmaz.
Monitör değilde çözünürlük bazlı desek daha doğru olur. Çözünürlük düştükçe işlemciye yük biner, ayrıca her online oyunda işlemciye yük biner. 8700K gibi bir işlemcinin darboğaz yapması ilginç. Fakat zaman geçtikçe darboğaz yapan sistemler gördüm. Günümüz şartları gereği bazı oyunlar değişmekte ve işlemci gereksinimleri gelişmekte, bu sebepten ilginç bir şekilde aslında darboğaz yapmayacak ikilinin, darboğaz yapmasına şahit oldum.

Tabii benimki gene de bir tahmin. 2k monitör bulursanız deneyin derim, en azından bir seçeneği daha elersiniz hiç olmazsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…