Çözüldü GTX1650 Mobile'ın tam modeli nasıl bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Yer
Bağcılar
Daha fazla  
Meslek
Türkçe öğretmenliği öğrencisi ve eski sistemler hastası :)
Arkadaşlar en son sürücüdeyim dün itibarıyla, bugün aklıma FurMark testi yapmak geldi, en son sürücü hakkında yapılan yorumları görünce denemek istedim. 75W'ı normalde görmedim bu zamana kadar, sıcaklık konusunda da sıkıntım yok, dizüstü soğutucusu var fakat kullanmadığım halde ekran kartım 70 dereceye ulaşmıyor bile. Durum buyken her yerde 50W TDP olarak gösterilen kartım hem internetteki GTX1650 Mobile'lerden daha yüksek Boost frekansına çıkıyor (1785MHz) hem de daha yüksek güç tüketiyor. Daha yüksek güç tüketimi benim açımdan sorun değil, yeter ki karta, anakarta zarar gelmesin. Üretici bunları tasarlarken umuyorum ki 75W'a dayanıklı şekilde tasarlamıştır yoksa 50W diye taktıkları kart 75W'ta çalışıyor :) Kanıtlar aşağıda :) Yorumlarınızı merak ettim, bu kartın tam modelini hep birlikte bulabilir miyiz? Ya da TechPowerUp'a bu kartın bilgilerini ekletebilir miyiz?

1677967501082.png

Şimdi şeyi fark ettim; GPU Chip Power Draw ile GPU Board Power Draw birbirinden farklı değerlerde. GPU Chip Power dedikleri gibi 50W iken Board Power'ı 75W civarında geziyor. O zaman arasındaki 25W nereden geliyor onu anlamadım, 25W'ı bellekler vs eklemiş olamaz diye düşünüyorum? Güzelce bana açıklayabilecek biri var mı?

@Artoria Pendragon @Yener K.

Son düzenleme:
Hocam muhtemelen 1650'nin yenilenmiş versiyonu elinizdeki model, o kartlar 75W'a çıkabiliyor. Örnek bir Monster modeli mesela;

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı