GTX1650 Overclock yapmalı mıyım?

musabemiroztop

Decapat
i5 10300H işlemciye sahibim ekran kartım GTX1650 GTA 5'te ekran kartı hafızam 4 GB olmasına rağmen daha 2800 MB'de zar zor 60 FPS alabiliyorum bazen 55 oluyor trevora dağlık alana geçince ekran kartı kullanımı 2800 MB olmasına rağmen Max aldığım FPS değeri 45 oldu sizce overclock yaparsam performans artar mı? Bir de GTA 5 Full grafik oynatmaması normal mi sizce?
Bir de overclock zararlı bir işlem mi? Benim işlemcime overclock yapılabiliyor mu ekran kartıma overclock yaparsam bir zararı olur mu?

Grafik ayarlarını kurcala. MSAA benzeri bir ayar vardı, kapat onu.

Ekran kartı belleği bir depodur. Önemli olan o depoyu doldurup boşaltan, içinde depolananları işleyen, kullanan işçidir, grafik işlemcidir. GPU kullanımı % kaç oluyor onu takip edin.

Sosyalde bilen bilir, nefes alan her parçaya OC deneyen insanım ama ben bile laptop dedin mi kaçıyorum. Aman diyeyim laptopa OC denemeyin, yanarız.

Hocam o ayae kapanınca grafikler çamur gibi mi oluyor? (Reflection MSAA dahil.)
Kenar yumuşatma olması lazım. Bildiğim kadarıyla görüntüde tırtıklar oluşmasın diye görüntüyü 2K veya üstü bir çözünürlükte oluşturup ayarlanan çözünürlüğe sığacak şekilde sıkıştırıyor. Bu yüzden de grafik işlemciye çok ağır yükler bindiriyor.

Kenar yumuşatma olması lazım. Bildiğim kadarıyla görüntüde tırtıklar oluşmasın diye görüntüyü 2K veya üstü bir çözünürlükte oluşturup ayarlanan çözünürlüğe sığacak şekilde sıkıştırıyor. Bu yüzden de grafik işlemciye çok ağır yükler bindiriyor.
Yani grafiklere fazla etkisi yok önermiyorum diyorsunuz?

Yani grafiklere fazla etkisi yok önermiyorum diyorsunuz?
Bindirdiği yük kadar güzelleştirmiyor. TAA, SSAA, FXAA gibi bir çok farklı seçenek var MSAA'nın işlevini yerine getiren. AA'nın anlamı da zaten "Anti-Aliasing"dir, "Kenar Yumuşatma"dır. Google'dan hangi AA seçeneği görüntüyü nasıl etkiler, GPU'yu ne kadar zorlar araştırabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı