GTX1650 ve i3 8100 darboğaz

İşletim sistemi
Windows 10

tolgaahan

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle selamünaleyküm aylardır bilgisayarımda yaşadığım ve sadece GTA 5'te karşılaştığım sorunu dile getirmek istedim.

Topladığım sistem:

MSI Gaming X 1650 4G ekran kartı.
H310M PRO VD Plus anakart.
i3 8100 3.6GHz işlemci.
8 GB Balistix Sport 2400 MHz RAM'e sahip bir PC'ye sahibim.

Bilgisayarım GTA 5'i rahat orta ayarlarda oynatacak bir bilgisayar, testlerini de izledim gayet oynatıyor. Fakat aylardır PC'yi garantiye yollatıp BIOS güncellemesi yaptırdım SSD'yi değiştirttim ekran kartına anakarta RAM'e kısacası her şeyine baktırdım.

Ve değişecek parça değişti sistem sıkıntısız oldu ama yine de GTA 5 düzelmedi %100 işlemci kullanımıyla darboğaza düşüyor. (Sadece GTA 5 'te.)
Sonra aklıma monitörüm geldi çünkü monitörümün Full çözünürlüğü 1366x768. bazı yerlerde monitörden kaynaklı bir darboğaz olabileceğini okudum sizce bu mümkün mü mümkün değilse sorunun çözümü nedir?

Denediğim çözümler:

MSI Afterburner'dan ekran hız aşırtma.
Format atma.
Windows 10'u en güncel sürüme güncelleme.
Ayarları en düşüğe alıp oynatmayı ve en yükseğe alıp oynamayı da denedim yine donma ve darboğaz oldu.

Bu çözümler söylenmesin diye yazdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı