GTX1660 Ti 83 dereceden sonra kapanıyor

Wonmedal

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 ay önce bir sistem topladım.
Ryzen5 1600.
Galax GTX1660 Ti.
16 GB 3000MHz.
1TB HDD.

2 Aydır hiçbir sorun yokken son 2 gündür Witcher3 oynarken GPU sıcaklığı 83 dereceye geldiği an monitöre görüntü vermeyi kesiyor ve fan çok yüksek hızlarda dönmeye başlıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmadan da görüntü gelmiyor.

Daha önce aynı sorunu yaşayan oldu mu, çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı 83 derece gibi bir ısınmadan dolayı sistemi kapatmaz, throttle sıcaklığı denen sıcaklığa kadar çıkar ve daha sonrasında frekansını düşürür ( genellikle 84 derece ) onun dışında ekran kartları 110 dereceye kadar bile çalışabilir, ancak sağlıklı olmaz. Tahminimce güç kaynağı yetersiz geliyordur, dolayısıyla ekran kartı tam yüke ulaşmaya yaklaşınca sistem gücü kesiyor.

Veya sorununuz direkt anakart VRM'leri ile ilgili olabilir, kasa havalandırması çok kötüyse VRM'ler aşırı ısınıp sistemi kapatıyor olabilir. Ama bu ihtimal çok düşük.

Ekran kartı 83 derece gibi bir ısınmadan dolayı sistemi kapatmaz, throttle sıcaklığı denen sıcaklığa kadar çıkar ve daha sonrasında frekansını düşürür ( genellikle 84 derece ) onun dışında ekran kartları 110 dereceye kadar bile çalışabilir, ancak sağlıklı olmaz. Tahminimce güç kaynağı yetersiz geliyordur, dolayısıyla ekran kartı tam yüke ulaşmaya yaklaşınca sistem gücü kesiyor.

Veya sorununuz direkt anakart VRM'leri ile ilgili olabilir, kasa havalandırması çok kötüyse VRM'ler aşırı ısınıp sistemi kapatıyor olabilir. Ama bu ihtimal çok düşük.

Bilgisayar kapanmıyor arkada açık olan YouTube'dan gelen müziği falan duyabiliyorum ama fanlar çok hızlı dönüyor ve görüntü gelmiyor.

Ben bu sorunun ekran kartı sıcaklığı ile ilgisi olduğunu sanmam. 83° normalin üstünde ama kapanacak kadar da sıcak değil. PSU kaynaklı bir sorun olabilir ama sistem açık kalıyorsa sanmam. Direkt ekran kartı ile ilgili bir sorun olabilir sıcaklık dışında. OCCT ile GPU 3D ve GPU Memory testi yap hata çıkıyor mu bak.

VGA / HDMI dönüştürücü kullanıyor musunuz? Çünkü o VGA'dan HDMI'a dönüştüren aparatlar genellikle uzun süre ısınınca soğuk lehim yüzünden bozulmaya başlıyor, zamanında 6 ay içinde 3-4 defa değiştirdiğimi hatırlıyorum.

Sesler kesilmiyor veya takılmıyorsa, ne ekran kartında ne de anakartta sıkıntı olduğunu sanıyorum, dönüştürücü kullanıyorsanız onda sorun vardır, kullanmıyorsanız yazılımsal bir sıkıntı olabilir.

Sistemi Vatan gibi yerlerden topladıysanız vermiştir sana en dandik kasa ve PSU'yu normaldir :D.
Hocam Vatan tamam pahalı bir firma ama dandik PSU ile alakası yok. İtopya, İncehesap, Sinerji kısacası çoğu firmada dandik PSU lu sistemler var. Bilmeyeni her yerde avlarlar bunun Vatan ile ilgisi yok. Vatan da gayet kaliteli PSU lar var. Firmayı tavsiye etmem ama yazdığınızla ilgisi yok.

Ben bu sorunun ekran kartı sıcaklığı ile ilgisi olduğunu sanmam. 83° normalin üstünde ama kapanacak kadar da sıcak değil. PSU kaynaklı bir sorun olabilir ama sistem açık kalıyorsa sanmam. Direkt ekran kartı ile ilgili bir sorun olabilir sıcaklık dışında. OCCT ile GPU 3D ve GPU Memory testi yap hata çıkıyor mu bak.

3D testini 5 dakika yaptım hata çıkmadı.
Memory testini 5 dakika yaptım hata çıkmadı.

Hocam Vatan tamam pahalı bir firma ama dandik PSU ile alakası yok. İtopya, İncehesap, Sinerji kısacası çoğu firmada dandik PSU lu sistemler var. Bilmeyeni her yerde avlarlar bunun Vatan ile ilgisi yok. Vatan da gayet kaliteli PSU lar var. Firmayı tavsiye etmem ama yazdığınızla ilgisi yok.
1660Ti için en az 700W kaliteli PSU almalısın diyip aynı şubeye giden arkadaşıma RX 570 için 400W Frisby PSU fazlasıyla yeter diyen vatan değil mi bu 😀

Adamlar direk Frisby, Everest diye sayıyor markaları. Adama Cooler Master dedim o pahalıdır sen Frisby al yeter dedi 😂

1660Ti için en az 700W kaliteli PSU almalısın diyip aynı şubeye giden arkadaşıma RX 570 için 400W Frisby PSU fazlasıyla yeter diyen vatan değil mi bu 😀

Adamlar direk Frisby, Everest diye sayıyor markaları. Adama Cooler Master dedim o pahalıdır sen Frisby al yeter dedi 😂
Hocam ben de Rampage PSU alacakken Thermaltake önerdiler.
Arkadaşınızda sıfır araştırma giderse böyle olur. Dediğim gibi bilmeyeni her yerde avlarlar, Vatan ile alakasi yok. Diğer sitelere gir bak, hepsinde Gamepower PSU dolu (Hazır sistemlerde). Bilmeyen biri PSU'yu değistirmeden alacak tabii. O zaman diğer siteler içinde aynı şeyi söylemek gerekiyor. Zaten Vatan'daki elemanlarda normal insan bu işin erbabı falan değiller. Bileni var, bilmeyeni var, hangisine denk gelirsen artık. Sonuç olarak sisteme binlerce TL döküyorsun, bari 1-2 saatini ayırıp araştırma yap.
Hangi şubesinden bahsediyorsunuz bu arada?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım PSU ve kasayı değiştirmem gerekiyor bu sistem için önerdiğiniz uygun fiyatlı bir kasa ve PSU var mıdır?
Kasanın görüntüsü benim için çok önemli değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı