GTX1660 Ti Ekran kartı %100 kullanılmıyor

Eğer kasanın ön paneline fan ekleyemiyorsa; fan değil kasa öneririm bu durumda. Ben yeni nesil bir çok kasanın ön paneline fan ekleyebildiğimizi varsayarak bu öneride bulundum. Aksi takdirde kasa önerirdim.
Yok fan eklenebiliyor kasaya da bir anlamı olmaz yani, internetten kasanın önünü incelerseniz kapalı olduğunu göreceksiniz. İsterse kasanın içini 100 fanla donatsın bu fanların hava alabileceği hiçbir delik yok ön tarafta. Çaresizce egzoz fanını içeriye üfleyecek şekilde yapıp yukarıdan havayı atacak şekilde bir hava akışı yapılabilir bu kasayla, veya kasanın önünü modifiye ederek mesh bir panel yapar arkadaş anca öyle bir çözüm yolu olabilir. Hatta sizin kullandığınız Phantex P400s modelinin de önünde hava alacak bir yer yok kasanın önü kapalı. Kasanıza baktım bayağı bir ama kullandığınız kasada öndeki 3 fanın hava alabileceği sadece kasanın üstünde bir boşluk var sanırım dekoratif duruyor orası var. Sizin sıcaklıklarınız nasıl?

Son düzenleme:
15788629222686960481678614319217.jpg
Kasanın önü açık. Hava alacak epey yeri var. Masterbox 5 ile karıştırıyorsun sen.

Fan almak da değiştirmez. Aynı kasayı aynı kartla kullanıyorum. 109CFM 2.91 mm/h20 14CM fan (Viper R) taktım önüne aynı. Undervolt yapmadan değ-iş-mez!

Kasanın önü açık. Hava alacak epey yeri var. Masterbox 5 ile karıştırıyorsun sen.

Fan almak da değiştirmez. Aynı kasayı aynı kartla kullanıyorum. 109CFM 2.91 mm/h20 14CM fan (Viper R) taktım önüne aynı. Undervolt yapmadan değ-iş-mez!
MB501L'den bahsediyoruz kasaları karıştırdığım felan yok. Hani kasanın önü nerede açık? Yan tarafda bulunan boşlukların açık olup olmadığını tam olarak anlayamadım ama kapalıya benziyor.

cooler-master-masterbox-mb501l-mcb-b501l-knnb60-s00-600w-fanli-atx-oyuncu-z.jpg

Yan taraftaki boşluklar açıksa fan takviyesi düşünülebilir. Ama genede MB511 ve benzeri iyi bir kasa daha iyi olurdu. Bu kasaya yapılabilecek en iyi şey bütün fan yuvalarını doldurmak olur ve kasayı gerçekten hava alabileceği bir yere koymak olur. Onun haricinde ekran kartı zaten çok ısınan bir model onun için çok fazla yapacak birşey yok.

Yan taraftaki boşluklar açıksa fan takviyesi düşünülebilir. Ama genede MB511 ve benzeri iyi bir kasa daha iyi olurdu. Bu kasaya yapılabilecek en iyi şey bütün fan yuvalarını doldurmak olur ve kasayı gerçekten hava alabileceği bir yere koymak olur. Onun haricinde ekran kartı zaten çok ısınan bir model onun için çok fazla yapacak birşey yok.
Ekran kartındaki heatsink merkezden dışarıya doğru uzanan kanatlara sahip bir yapıda bu da her tarafa hava üfleyeceği anlamına geliyor. Ortadaki yuvaya fan takınca ekran kartının havayı üflediği yönün tersine üflüyor ve dolayısıyla o taraftan sıcak hava tahliye olamıyor. Alırken ortaya fan almayın yani.

Eğer kasanın ön paneline fan ekleyemiyorsa; fan değil kasa öneririm bu durumda. Ben yeni nesil bir çok kasanın ön paneline fan ekleyebildiğimizi varsayarak bu öneride bulundum. Aksi takdirde kasa önerirdim.
Kasanın önüne 3 tane 12 mm, 2 tane 14 mm fan eklenebiliyor en kısa sürede attığınız fanları almaya çalışacağım teşekkür ederim yorumunuz için

Aynı ekran kartınının Asus Dual versiyonunu kullanıyorum, sıcaklık olarak 60C'yi henüz görmedi. Kasamda imzamda görebileceğiniz üzere yazılı. Arkadaşta farklı bir sorun olabilir veya soğutma anlamında yetersiz bir ürün olabilir. PSU destekleyecekse 12mm 3 adet fan bağlayabilir ancak ekran kartının bu derecelere çıkıp (anladığım kadarıyla) fanının tepki vermiyor oluşu sıkıntıyı işaret ediyor. Sürücüler ve işletim sisteminiz güncel, oyunlarda çökme vs. yaşamıyorsanız fan takviyesi bir nebze olsun işinizi görecektir.

Aynı ekran kartınının Asus Dual versiyonunu kullanıyorum, sıcaklık olarak 60C'yi henüz görmedi. Kasamda imzamda görebileceğiniz üzere yazılı. Arkadaşta farklı bir sorun olabilir veya soğutma anlamında yetersiz bir ürün olabilir. PSU destekleyecekse 12mm 3 adet fan bağlayabilir ancak ekran kartının bu derecelere çıkıp (anladığım kadarıyla) fanının tepki vermiyor oluşu sıkıntıyı işaret ediyor. Sürücüler ve işletim sisteminiz güncel, oyunlarda çökme vs. yaşamıyorsanız fan takviyesi bir nebze olsun işinizi görecektir.
Tuf modeli için fabrika çıkışlı 95 dereceye kadar sıkıntı olmaz diyorlar asusun tuf serisi için, oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum sadece %100 ü kullanılmıyor onuda arkadaşlar sağolsun yardım ettiler, sizede yorumunuz için teşekkür ederim, fan takviyesi yapmayı düşünüyorum zaten kasaya ya

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı