GTX1660 Ti Ekran kartı %100 kullanılmıyor

Undervolt yapman gerekiyor. Aynı kartı max 79 derecede kullanıyorum bu sayede. İnternette çok kaynak var imzamdaki şekilde kullanabilirsiniz 1860MHz 868mV.

Undervolt yapman gerekiyor. Aynı kartı max 79 derecede kullanıyorum bu sayede. İnternette çok kaynak var imzamdaki şekilde kullanabilirsiniz 1860MHz 868mV.
Peki herhangi bir zararı var mıdır kart için ve sistem için + performans düşüşü oluyor mu ve bana yardım edebilir misiniz bu konuda discord gibi ulaşabileceğim bir yer var ise

Olayın PSU ile DADG sistemle falan bir alakası yok. Dediğim gibi Full HD ayarlarda işlemciniz gayet iyiyse eğer ekran kartınız %100 ile çalışmaz. Burada genelde işlemci daha çok yüzdeyle çalışır. Çözünürlük ve kalite arttıkça ekran kartına doğru ivmelenen bir çalışma yüzdesi görürsünüz.
88 dereceyi ne yapacağız?

Peki herhangi bir zararı var mıdır kart için ve sistem için + performans düşüşü oluyor mu ve bana yardım edebilir misiniz bu konuda discord gibi ulaşabileceğim bir yer var ise
Zararı yok yararı var buradan bakın:

88 dereceyi ne yapacağız?
Kasasında yeterli havalandırma yok. Arkadaşımızın dediğine göre 2 tane (biri işlemcinin olmak üzere) stock fanı bulunmakta. 1 tane 4 Pinli 120 MM. fan alarak kasanın ön kısmına içeri üfleyecek şekilde koyması yeterli. Akabinde egzoz fanının da yeterli düzeyde çalıştığını düşünmüyorum. Onu da değiştirmesi gerek. Statik basınçlı bir fan alarak bu sorunu çözebilir. Eğer bu dediklerimi uygularsa -10 derece farkedecektir.

Kasasında yeterli havalandırma yok. Arkadaşımızın dediğine göre 2 tane (biri işlemcinin olmak üzere) stock fanı bulunmakta. 1 tane 4 Pinli 120 MM. fan alarak kasanın ön kısmına içeri üfleyecek şekilde koyması yeterli. Akabinde egzoz fanının da yeterli düzeyde çalıştığını düşünmüyorum. Onu da değiştirmesi gerek. Statik basınçlı bir fan alarak bu sorunu çözebilir. Eğer bu dediklerimi uygularsa -10 derece farkedecektir.
Bunun için hangi fanları önerirsiniz kasa fanlarını
Anakartım;
Gigabayte B450m2-sh
Zararı yok yararı var buradan bakın:
Oradaki uygulananları uygulayayım dimi aynısını birebir

Programlar üzerinden eğer bilmiyorsanız; kartınızın frekans değerleriyle oynayarak durumu içinden çıkılmaz bir hale sokabilirsiniz. Benim önerim kasanızda ki hava akışını daha stabil hale getirmek... Kartınız zaten genel olarak bu şekilde üretim bandından çıkarılmış. Firmalar 1660 TI'nin ısındığını biliyor. Ama performanstan ödün vermediğini bu koşullar altında rahatça çalıştığını da biliyor. Sizin bu konuda yapmanız gereken kasanızın hava akışına bir çare bulmak. Normalde yüksek hava akışlı fanlar tercih etmenizi önerirdim, ama sıcaklık biraz yüksek olunca statik yüksek basınçlı fan önerdim. Kasanız bu şekilde çok daha serin olur. Bütçenizi bilmediğim için öneride bulunamıyorum. Google'da arayarak bütçenize uygun statik basınçlı fanlar bulabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı