GTX645 ve Core 2 Q300 Sistemde Ani Fps Düşmesi

Peki nasıl bir fps düşmesi oluyor. Mesela bende oyunlarda 60 fps alırken fps 57 veya 58 e düşüyor. O an anlık takılma oluyor. Ama 1 saniyelik. Bu şekilde ara ara tekrarlıyor. Ben 3 senedir bu sorun ile uğraşıyorum. Format attırdım olmadı, ekran kartı değiştim olmadı, Ramlerde sıkıntı yok test yapıldı. HDD de hiç bir sorun yok temiz çıktı. Power değiştirdik yine aynı. Tek değişmeyen işlemciydi. Ve ısısı çok yüksek derecede. Mafia 2 micro-stutter how to fix ??? - YouTube. Bakın ne buldum. Mafia 2 deki yaşadığım takılma bire bir aynı. Ayrıca şunu belirteyim oyunun sürümü güncel.

Benim yaptığım testler çözümler. İlk olarak hdd testi temiz, 2nci olarak ram testi temiz. Overclock kapandı yine aynı bir şey değişmedi. Son olarak orijinal oyun aldım yine aynı. Bendeki fps düşmesi 60 tan 30 fps düşmesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl döndürebilirim?

Windows 8.1'e günceller isem format mı olur, yani oyunlar silinir mi?

Şuan hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Eğer Windows 8.1 değilse Windows 8.1'e geçin.
Windows 8.1 ise güncellemeleri yüklediğinizde sıradan bir update gibi olacak.

Windows 7 Ultimate kullanıyorum ve Windows 8.1 geçtim pek değişen bir şey olmadı. Sistem özelliklerimde şöyle;

• Amd fx8150
  • Zotac gtx770
  • Corsair 16 gb ram
  • Wd 2tb hdd
  • Corsair h100i
  • full tower 942
  • Asus m5a99fx pro r2.0
  • Xıgmatek nrp- vc603

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 64 bit yükledimaynı şey. Sanırım sorun işlemciden kaynaklanıyor. Need For Speed Rivals te direk 5.ci dakkada kasmaya başlıyor. LOL de 30 dakikada bir. Yani sanırım işlemci ısındığından dolayı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı