Can Çakmak
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Çok güzel emeğine sağlık. Benim güç kaynağım sağlam o hariç, işlemci ve anakart almayı düşünüyorum. Anakartı hangi model tercih ettin ?Ilk mesajım sana kısmetmiş ssorunun devam ediyormu bilmiyorum birazda geç olucak ama çözümü basit.(Biraz masraflı)
Aynı sorunlardan bende muzdariptim sistemim lga 775 olup elimde asusun 650 ti boost cift fanlı fabrika cıkıslı OC 1180 Core hızında calısan kartı vardı.Bu kart ile Skyrim witcher 2 borderlands 2 grid 2 metro last light vs oyunları dusuk orta ayarlarda bazen high vysnc kapalı ortalam 30 ile 45 fps arası oynuyordum.Danışmadan etmeden kartın yetersiz oldugunu dusunup gidip Vatan Pc den gtx 760 aldım aynı 337.88 driveri kurup sinema izler gibi ultra ayarlarda oynamayı beklerken oda ne fpsde 2~5 arası bir artış vardı yani 48 49 51 fps gibi değerler veriyordu kart bu degerler yukarda yazdıgım oynlarda aynı grafik ayarlarında.Sonra işlemciden suphelendim o zmnlar core 2 duo e6350 vardı. Bunu değiştirim belki fps artar dedım sonra gıdıp 200 tl bayılıp E8600 taktım ve sadece 5-7 fps arttı ama halen ani düşüşler olmaktaydı.
Powerdan suphelendım guc yetmez gibisinden gittim cooler master 650 watt guc kaynagı aldım. Herhangi bir performans artısı olmadı.(Sonrasında bu Güc kaynagını arkasındaki voltaj ayarını degıstırım tam performansta calıssın diyerek ama tuşu yukarı kaldırır kaldırmaz mavi dumanlar yukseldi ve kasa kapandı power gitti tabi) Neyse bu olaydan sonra gittim Kendime asusun LGA 1155 pinlik kartını 300 watt guc kaynagı ve intel core i3- 3.60 ghz işlemci aldım bu 3 nün maliyeti 700 tl civarı oldu bana
Ramleri degıstırmedm ddr 3 1333 mhz 2x2 kullanıyordm başta guc kaynagı kaldırmaz diyerek once eski ekran kartım olan 650 ti boostu taktım ve direk en cok kasan witcher 2 oyunu acp tum ayarları ultraya cektim(vysnc) kapalı. 60 fps hayal ederken oda ne 650 ti boost tüm ayarlar ultradayken acık alanda 90~100 fps kapalı mekanlarda 120~130 fps veriyordu resmen makina uçmuştu sonrasında gtx 760ı takıp diger oyunlarda aynı sekıl oncelik skyrim ve witcherda vysnc kapalı tüm ayarlar yuksek te min 90 max 200 ortalama 150 fps civarlarında oynamaya basladım ve bunu sadece i3 işlemci sağlıyordu.Biraz uzun oldu ama sanırım sende sorunun cevabını almış oldun.Soyle dusun ekran kartını huseyin bolt olarak hayal et işlemcinide Ata demirer.Şimdi ekran kartın koşmak hatta uçmak istiyor ama belinden ata demirer gibi birine bağlı durumdaYani 775 sisteme i serisi işlemci takamıyacağın için 1150 yada 1155 anakart ve AMD fx yada intel i serisi işlemci şart.Eğer oyun oynamak istiyorsan
![]()