GTX670M Siparişim ve eBay'den ürün getirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, Facebook sayfamı takip edenler eBay'den MSI GT680 laptopum için GTX 670M ekran kartı siparişi verdiğim bilirler. Bilmeyenler için de kısa bir özet geçeyim:

Bildiğiniz üzere şu anda MSI GT680 kullanıyorum. Bu cihazda MXM 3.0 B tipi port kullanan GTX 460M ekran kartı var. Ben de bu ekran kartını Crysis 3'ten daha yüksek performans almak için GTX 670M ile değiştirmek istiyorum. Bunun için de eBay'den yine MXM 3.0 B portuna sahip olan ve laptopumun adaptörünün kaldırabileceği en güçlü ekran kartı olan GTX670M'in siparişini verdim.

Şimdi sipariş Royal Mail ile yola çıktı.

Şimdi burada önemli bir nokta, ürünü kargoya veren arkadaşın ürünü şu şekilde belirtmiş olması:

Gift and low value (GBP10)

Yani hediye ve düşük değerli ürün. Bu çok önemli zira ülkemizde belli bir meblağın üzerindeki ürünler vergiye tabi. Bu vergiden muaf kalmak için ürünün bu şekilde tanımlanması gerekiyor.

Royal mail, İngiliz posta servisi. Bizdeki PTT gibi. Devletin kendi posta servisi.

Siparişimi verip ödemeyi de Paypal ile yapınca bana şöyle bir takip kodu verildi:

http://royalmail.com/portal/rm/track?trackNumber=RJ848431474GB

Buradan ürünün nerede olduğunu takip edebiliyorum. Ürün İstanbul'a ulaşmış. Bundan sonrası bizim PTT'ye devrediliyor. Yani Kraliyet Posta Servisi kapınıza kadar teslim yapmıyor :)

Şimdi aynı takip kodu ile (RJ848431474GB) PTT'nin sitesinden ürünü takip edebiliyoruz (Bu bilgi için sevgili Burak Arslan'a teşekkürler):

..:: PTT Genel M

Buradan da baktığımızda şu bilgiyi görüyoruz:

SNİŞLEM / YER
BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
1.​
Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
06/03/2013 13:39:00​

Güncelleme:

Arkadaşlar kart yaklaşık 5 gün içinde elime ulaştı:

yJk8uH7.jpg

GTX680'e kartı monte ettik ve videosunu da çektik. Video şu anda montaj aşamasında.

Kartı ilk taktığımızda sürücü sorunu meydana geldi ki biz zaten bunu bekliyorduk:

jnTMdAv.jpg

Sonrasında kartın BIOS'unu Nibitor ile modifiye edip nvflash ile güncelledik:

clSYplk.jpg

Bu işlemden sonra kart sorunsuz çalışıyor:

RBD0lPI.jpg

Son olarak da Windows Puanı:

6HIYxUM.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışında her kredi kartı geçiyor mu acaba?

İlk verilen royal mail linkinde takip yapılamıyor. 13 karakterli kodunuzu girin diyor ancak verilen kod zaten 13 karakterli. Siparişi ne zaman verdin ve kargoya ne zaman verildi?

Yurtdışında her kredi kartı geçiyor mu acaba ?

Yurt dışında alışveriş başka bir konu. Ben bu ödemeyi PayPal ile yaptım. PayPal'e Garanti Bankası Bonus kartımı ekledim. Bonus kart, American Express (Amex) ile anlaşmalı. Ayrıca bir de Amex kartın var ama kullanmadım hiç. Yurt dışına alışveriş yapacaksan Amex tavsiye ederim.

İlk verilen royal mail linkinde takip yapılamıyor. 13 karakterli kodunuzu girin diyor ancak verilen kod zaten 13 karakterli. Siparişi ne zaman verdin ve kargoya ne zaman verildi?

Yapılabiliyor. Sağdaki gri kutucuğa bakman gerek. Biraz ara birim farklı olduğu için zor seçiliyor sadece.

Abi bir de siparişin hangi ülkeden geldi?

Birleşik Krallık.

Bence bu süper olur. Benim gibi dizüstü kullanıcıları için de bir rehber olmuş olur. Aldıktan 2 yıl sonra çöpe atmaktansa bu gibi işlemler yapmak daha mantıklı.

Şu linkten kontrol ettim, zannımca senin bilgisayarın içindeki kart ile ölçüleri tutuyor gibi. Soğutma sistemi de üzerine oturacak gibi görünüyor. Bence gümrüğü de sorunsuz atlatacak çünkü düşük fiyatlı ve hediye olarak gelmiş. E geriye sadece keyfini sürmek kalacak :))
Hayırlı olsun.
Ben de zamanında çok istemiştim Toshiba Satellite A100-599'umun ekran kartını güncelleyebilmeyi ancak benimki umutsuz vaka :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı