GTX680 GPU Sorunu

mdoral

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Müteahhit
ASUS GTX680-DC2 serisi bir ekran kartım var. 2.5 ay civarı sorunsuz kullandım ancak şuan içerisinde gelen GPU Tweak yazılımından takip ettiğim kadarı ile bilgisayarı açar açmaz GPU ısısı 69 derecelere çıkıyor GPU usage ise direk 98e.

Normalde bu derecelere uzun süre yüksek kaliteli oyunlar oynarken bile çıkmıyor. Haliyle bu şartlarda tedirgin oluyorum, oyun oynamak bir yana bilgisayarı açık bırakmaya korkuyorum.

Program güncel bilgisayar yeni toplandı her şeyi ile güncel sayılır.

OC yapmak ekran kartının açılış anında 70 derece olmasına sebebiyet vermez. Ekran kartı kullanımı önemli aslında.
Ekran kartını kullanan bir şey olmalı. Kullanan demeyelim, sömüren diyelim :D

Öncelikle OC işlemi yapıldıysa standart frekans-voltaj değerlerine geri getirin ve ısıları kontrol edin.
Daha sonra DeskSpace 8/ gibi hareketli masaüstü simgeleri kullanıyorsanız onları kaldırın, ekran kartını kullanıyor çünkü bu tür programlar. Sonuçları bir iletin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir şekilde OC denemesi veya standart ayarlar ile oynama olmadı, sorun teknik bir sorun bilgisayar açıldığı an ekran kartının ısısı bu denli yükselmez, 1-2 saat Crysis 3'ü en yüksek ayarlada oynadığım da bile 65 derecelere ancak çıkıyordu.

Tamam yükselmez ancak GPU kullanım miktarı %100'e çıkmış. Bu GPU bir şey ile uğraşıyor demektir.
Başlangıçta çalışan tüm programları kapatmayı deneyin. Virüs tarzı bir şey de olabilir.

Bu tür virüsler işlemciyi de meşgul edip performanstan ve ısıdan ödünç vermesine neden olabiliyor. Öncelikle bir deneyin dediklerimizi.
Olmadı başka bir sistemde deneyin. Yok olmadı, gönderin garantiye.

Tamam yükselmez ancak GPU kullanım miktarı %100'e çıkmış. Bu GPU bir şey ile uğraşıyor demektir.
Başlangıçta çalışan tüm programları kapatmayı deneyin. Virüs tarzı bir şey de olabilir.

Bu tür virüsler işlemciyi de meşgul edip performanstan ve ısıdan ödünç vermesine neden olabiliyor. Öncelikle bir deneyin dediklerimizi.
Olmadı başka bir sistemde deneyin. Yok olmadı, gönderin garantiye.

AVG ile tarama yaptım bir iki şey buldu ama fayda etmedi, GPU tweak ile ilgili sorun vardır diye onu tekrar kurdum onda da bir değişiklik göremedim. Kartı deneyecek maalesef farklı bir bilgisayar bulamam, son çare formatı deneyeceğim.

Sorunu çözdüm, format atmadan önce kurcalıyordum svchost.exe sorunu ile karşılaştım görev yöneticisinden bunu sonlandırdığım zaman her şey normale dönüyor. Virüs gibi bir şeymiş maalesef virüs programları bulmuyor ve her bilgisayarı açtığımda aynı sorunu yaşıyorum. İnternetten araştırdım çözümde bulamadım.

Yani bir şekilde format yolu gözüktü gibi ama araştırıyorum.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı