GTX770 Twin Frozr Gaming Sistem İçin Gerekli Psu Hesaplama

ILeGenD

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İyi günler. Dün konu açmıştım fakat almak istediğim cevabı alamamıştım yeni açılan konular yüzünden çok arkalara taşındı konu.
Öncelikle sistemim şu:

Sistemim için gerekli olan watt'ı msi'ın güç hesaplayıcısından yaptım ve sonuç 462 watt çıktı.

Sorun burada yok. Sorun şurada başlıyor: psu hesaplama bölümünde Ek Pcı Express Kartı diye bir bölüm var Pcı-e X1, x4, x8, x16 diye ayrılmış. Benim sistemimde hangi Pcı-e X var ve kaçtane bulunmakta ? Benim kullanmam gereken hangisi ? Yada kullanacakmıyım ? Ek Pcı Express Kartı bölümünü passmı geçmeliyim bunu merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siteyi söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet pas geçmelisin. Ek PCI express ve PCI slotları, yani genişleme yuvaları; ekran kartı ve ses kartı vb. taktığın slotlardır. Sen 1 tane ekran kartı kullandığın için 1 tane x16 gireceksin. Ayrıca, bu sistem 462W yakmaz, yakamaz.

Hayır maksimum değerleri değil o, orada bir yanlışlık var. Senin sistemin çatlasa 375W tüketir. 1 tane PCIe x16 seçeceksin o da ekran kartının slotu zaten. Ama orada işlem yapmana gerek yok. Dediğim gibi, tam yükte 375W civarı tüketimi olur.
GTX770 = 230W, Fx 6300 = 95W, sistemin geri kalanı ancak 50W.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…