GTX780 mi? R9 290 PCS+ mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lightning öneriyorum çünkü var olan ısıyı kaldırabilecek düzeyde. Hem de R9 290x'lerden daha ucuz ama OC ile kafa kafaya denk, bu konunun başında da belirttim. Ayrıca Asus kalitesinin farkı var GTX'lerde. 760-770-780 diğer bütün kartlardan 10C' daha soğuk ama biraz daha az OC olabiliyor. Olay fan sayısında değil, yoksa herkes Zotac'a yönelirdi.

Render yapmayacaksan intel almana gerek yok. 
Lightning öneriyorum çünkü var olan ısıyı kaldırabilecek düzeyde. Ayrıca Asus kalitesinin farkı var GTX'lerde. 760-770-780 diğer bütün kartlardan 10C' daha soğuk ama biraz daha az OC olabiliyor. Olay fan sayısında değil, yoksa herkes Zotac'a yönelirdi.

Neden az o.c. yapılıyor?

Taylanxtavsan yorumlarindan dolayi tesekkur ederim ama beni nVidia konusunda ikna edemedin yine de saol.Inşallah hafta sonu alacagim da `` tipi guzel bir kasa " onerirseniz sevinirim

Öncelikle 2500 TL üzeri her sistemde İntel işlemci olmalı. FX-8350 4.8 Ghz'da i5-4670'e (Hani şu stock hız olanı) oyunlarda zar zor yetişiyor (geçemiyor da) ayrıca oyun optimizesi 4 çekirdek uyumlu günümüzde. Özellikle Online (strateji-rpg vs.) oynanılan oyunlarda fark bariz önde.

İnsanlarda şöyle bir algı var sanırım. Eğer kart soğuksa ısınana kadar OC'lanabilir. Hayır böyle bir durum söz konusu değil. Her firma kartın limitini kendi çıkarı doğrultusunda ayarlıyor. Asus kaliteli bir dizayn ile 10C' fark atıyor ama OC'lanması örneğin MSI Twin Frozr'a göre daha az ama çok az bir miktar.
Taylanxtavsan yorumlarindan dolayi tesekkur ederim ama beni nVidia konusunda ikna edemedin yine de saol.Inşallah hafta sonu alacagim da `` tipi guzel bir kasa " onerirseniz sevinirim

Bu kasa kalite ve görüntü konusunda en iyilerinden.

Bende boyle dusunuyorum.Eğer o.c a ihtiyacim olmazsa alacagim sistem su :

R9 290 pcs+
4670
B85-g43 gaming
8 gb 1600 mhz

I zaman stok sogutucu idare eder mi ?

Kasa:eek:larak 450-500 tl ye onereceginiz tipi guzel bir var mi ?
Valla arkadaş kullanıyor Cooler Master Haf 912 Advanced 750 watt psu kasa gerçekten olağanüstü bir kasa. Çok kaliteli sağlam bir kasa. Bunu öneririm.

Eğer overclock yapmayacaksan stok soğutucu yeterli gelecektir.

Merhaba, bizde zaten 2000 mhz o.c. yapmayacağız en fazla 400-600 mhz r9 290 dırectcu ıı modelinde birisi 200 mhz yaptığını ve daha yapılabileceğini yazmıştı (vatan pc yeni formata geçtiğinden ve bütün mesajlar silindiğinden şu an bulamazsın.) ve sende asus fazla o.c. olmuyor demiştin. Böylelikle arkadaşın alacağı kartın o.c. performansa arkadaşa yetecektir. Sistemini topluyorum.

Merhaba, bizde zaten 2000 mhz o.c. yapmayacağız en fazla 400-600 mhz r9 290 dırectcu ıı modelinde birisi 200 mhz yaptığını ve daha yapılabileceğini yazmıştı (vatan pc yeni formata geçtiğinden ve bütün mesajlar silindiğinden şu an bulamazsın.) ve sende asus fazla o.c. olmuyor demiştin. Böylelikle arkadaşın alacağı kartın o.c. performansa arkadaşa yetecektir. Sistemini topluyorum.

Söylediğimi yanlış anlıyorsunuz. Asus OC olabiliyor gayet iyi. Ancak örneğin bir Twin Frozr'a nazaran çok azacık daha az OC oluyor ama kart 10C' daha soğuk ve oyun esnasında ısınıp ani FPS düşüşleri yaşatmıyor.
Lafım böyle anlaşılırsa Asus'cular yakında gelir taşlar beni forumda. Ben de GTX 780 Asus DirectCU II almayı düşünüyorum.

Gelelim sisteme.
Ekran Kartı: R9 290 PCS+ GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Amd Ekran Kartı
Ram: 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram - PC - Bellekler - Vatan Bilgisayar
Kasa: Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ BEYAZ KASA - Middle Tower - Bilgisayar Kasaları - Vatan Bilgisayar
Psu: VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI - Güç Kaynakları ve Bilgisayar Power Modelleri - Vatan Bilgisayar
Hdd: 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - 3.5 Diskler - Harddisk - Vatan Bilgisayar
Anakart: H87-G43 Intel H87 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar
Ssd: 240GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma Hızı 450MB / Yazma Hızı 450MB) - Solid State Disk (SSD) - Vatan Bilgisayar
İşlemci: Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - 1150 Soket - İşlemciler - Vatan Bilgisayar
İşlemci soğutucu: HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU - İşlemci - Soğutma Sistemleri - Vatan Bilgisayar

Toplam; 3560 lira %30 indirimle.
Kasa'ya gelince kasa gayet iyi sana yetecektir, verdiğim linkte açı verebileceğin bir fan takabilirsin. 
Söylediğimi yanlış anlıyorsunuz. Asus OC olabiliyor gayet iyi. Ancak örneğin bir Twin Frozr'a nazaran çok azacık daha az OC oluyor ama kart 10C' daha soğuk ve oyun esnasında ısınıp ani FPS düşüşleri yaşatmıyor.
Lafım böyle anlaşılırsa Asus'cular yakında gelir taşlar beni forumda. Ben de GTX 780 Asus DirectCU II almayı düşünüyorum.

Merak etme öyle bir şey olmaz dediğim gibi fazla o.c. yapmayacağız, olursa ben buradayım yapacağımız 400 mhz en en fazla 600 mhz.

İşlemciyi 'K' modeli alacaksan eğer en az Z87 ana kartı eklemelisin önerdiğim 120GB SSD (Okuma/Yazma hızı çok daha yüksek) alıp ana kartınızı değiştirin yoksa işlemciden OC beklemeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı