MarcusAurelius
Megapat
- RAM
- 16
- Ekran kartı
- GeForce GTX860M
- Anakart
- Clevo W35xSS/370SS
Laptopta uzun süredir mavi ekran sorunu yaşıyorum. Verdiği hata "CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION" mavi ekran hatası, laptopu fişten çekersem her açtığımda boot seçenekleri değişiyor. Windows'un kurulu olduğu SSD diskini görmüyor BIOS'a girip boot menüsünden manuel olarak ayarlamam gerekiyor o yüzden sürekli uykuya alıyorum laptopu kapatmıyorum. Eğer bir şekilde kapanmışsa BIOS'tan boot seçeneklerini değiştirdikten sonra bir süre kullanınca hemen "CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION" hatası veriyordu tekrar başlatınca sorunsuz kullanabiliyordum. Bu hata RAM ile kaynaklı olduğu söylenince Memtest86 testi yaptım 4 saat civarı sürdü son dördüncü Part'ta testin sonuna doğru test tamamlanamadı diye uyarı verdi ancak o zamana kadar yapılan kısımda herhangi bir error göstermedi, yapılan testi HTML olarak kaydetmesini söyledim ama nereye kaydetti bilmiyorum. Bu test sonrası yoğun şekilde arka arkaya "CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION" mavi ekran hatası veriyor. Cihazda birden fazla sorun var bir türlü çözemedim boot ve mavi ekran hatası problemini, laptop bu sene sonuna doğru 10. yaşını tamamlayacak, bir süre önce yeni RAM takmıştım boş slota acaba diğer eski RAM mi arızalandı yeni RAM almayı düşünüyordum.
Minidump dosyaları.
Minidump dosyaları.