GTX960 DVI-HDMI no signal hatası

ibrahim_112

Picopat
Daha fazla  
GTX 960 ekran kartı ve 144 Hz monitör kullanmaktayım ekran kartının DVI-ı duallink çıkışı bulunmakta ekran kartımı ve monitörümü DVI-D duallink kablosu ile bağlıyorum monitör DVI no snial sorunu alıyorum, bu sorundan sonra ekran kartımı ve monitörümü HDMI ile bağlayınca görüntü almaktayım.

HDMI ile bağlanmış çalışan monitörüme DVI-D kablomu bağlayıp (hem ekran kartına, hem monitöre) görüntümü yansıt özelliği ile sadece 2.ekranı göster dediğim zaman DVI-D kablom hem görüntü verebiliyor hem de 144Hz verebiliyor.

Bu işlemi yaptıktan sonra HDMI kablomu çıkarsam da DVI kablosu çalışmaya devam ediyor ve bir sorun çıkarmıyor ama bilgisayarı aç kapat yapınca aynı senaryo yine başa sarıyor. Bu şekilde bir problem yaşayan var mı? Ya da çözümünü bilen?

DVI-D kablosu dijital başka çıkış vermez ucuna HDMI çevirici tak öyle çalıştır.
Ekran kartını HDMİ ile bağla sonra dönüştürücü yardımı ile ekranın dvi girişini mi kullan şeklinde mi kastediyorsun tam anlayamadım çünkü iki farklı olay için ayrı dönüştürücüler varmış kablonu ekrana bağlamak için ve ekran kartına kablona bağlamak şeklinde olmak üzere yani birisi ekrana tarafına takılıyormuş birisi ekran kartına , bahsettiğin dönüştürücü linkini attığım dönüştürücü gibi bir şey mi ? ( Ugreen DVI 24+1 to HDMI Dönüştürücü Görüntü Aktarma Kablosu: Amazon.com.tr ) öbür türlü dvi kablosunu ekran kartına bağla ekrana dvi dan HDMİ a dönüştüren bir dönüştürücü ile ekranın HDMİ girişini mi kullan şeklinde söylemek istedin ? şimdi bu ikinci seçenek benim istediğim bir durum değil çünkü ben monitörden 144hz 1080p görüntü almak istiyorum onun dışında 60 hz de görüntü HDMI kablosu ile her türlü geliyor orasında sıkıntı yok ama işte 144hz alamıyorum ,monitörümün bilgilerini de kurcaladığımda çok bir bilgi bulamadım ama HDMİ girişim % 90 2.0 HDMİ desteği vermediğini anladım (ürün modeli : VG248QZ ) kablom HDMI 2.1 kablo 8k 60 hz verdiğini iddia eden bir kablo ve çıkışı 2.0 olduğundan emin olduğum bir bilgisayarda bağlantı kurup 144 hz almayı yine denedim ama denediğim zaman 144 hz görüntü alamadım hiç bir şekilde yani monitörün 2.0 desteği yok

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı