GTX960 sistem FPS sorunu

Mystheman

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Ben yaklaşık 1 hafta önce MSI GTX960 4GB aldım. Anakartım ve işlemcim biraz eski. Ben hazır bilgisayar almıştım Casper. Onun anakartı var içinde markası ve modelini bilmiyorum Casper yazıyor baktım. İşlemcim ise i3 4130 3.40Ghz. Şimdi arkadaşlar benim arkadaşımda da GTX960 var Asus'un. Onun işlemcisi i3 ama son nesil. Oyunlarda genel olarak ondan 100FPS daha düşüğünü alıyorum onunla kıyasladığım zaman. Bu FPS sorunlarının ana kart, kasa büyüklüğü ve işlemci ile alakası var mıdır ? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz sorunu olabilir ki büyük ihtimalle öyle yani islemciniz ekran kartınıza tam olarak performans veremiyor bundan dolayı arkadasinizin siteme göre az fps veriyor ben böyle düşünüyorum

Oyunu oynarken işlemci ve ekran kartı kullanımını kontrol edin. Eğer işlemci kullanımı %100, ekran kartı kullanımı %95'in altındaysa darboğaz var demektir. İşlemciniz yetersiz geliyordur. Düşük çözünürlükte oynuyorsanız DSR ile ekran çözünürlüğünüzü 2K'ya çıkarmayı deneyin. Ekran kartı zorlanacağı için işlemciden alması gereken bilgi paketi azalacaktır. Dolayısıyla işlemciye binen yük azalacaktır. Buradan sonra yazdıklarım varsayımdır. "Onun dışında kasada hava sirkülasyonu kötüyse ekran kartınız fazla ısınıyor olabilir, kablolar fanların dönmesine engel oluyor olabilir. Ama aranızda 100 FPS gibi bir fark varsa oynadığınız oyunun +150 FPS alınabilen bir oyun olduğunu düşünüyorum. MSI'ın +65 Dereceye kadar fan döndürmediğini göz önünde bulunduracak olursak, +150 FPS alınabilen bir oyun o ekran kartını +65 dereceye çıkaramayacağını diye düşünüp, bunu son ihtimal olarak varsayıyorum."

Öncelikle tüm güncellemeler tam. Oyun League OF Legends. Oyunu oynarken ekran kartım 60 derece görüyor oc yaptığım zaman.

Peki işlemciye binen yükü nereden görebilirim ?

Bence sorun büyük ihtimalle işlemcide. Darboğaz sorunu olabilir. Yeni işlemci alsan da anakart büyük ihtimalle uyumlu değildir. Bu yüzden İntel Core İ5 6400 ve MSİ H110M PRO-VD DDR4 almanı öneririm.

Ben Intel core i7 4790 ve MSI gaming 6 anakart düşünüyorum.

Ayrıca bakıyorum test videolarina insanlar çok yuksek fps ler alabiliyorlar 960 ile. Bende mi sorun

Anakart değiştirmene gerek yok. Anakartının desteklediği en iyi işlemciyi alabilirsin.
Teşekkür ederim bir de GTX960 ne kadarlık bir ömür sunar oyunlar açısından. Örneğin şu an GTA V için işlemcimi değiştirmiş olsam very highda kaç fps alabilirim ve ne zamana kadar oyunlarda sabit 60FPS ve üzeri alabilme durumum devam eder ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…