GTX970 Assassin's Creed 4 FPS Problemi

46635

Kilopat
Arkadaşlar daha dün topladığım sistemime kurduğum ilk oyun AC4 oldu. Oyunu Ultra ayarlarda rahat rahat oynarım hayallerimle Uplayden indirdim oyunu açıp her şeyi fulledim fakat oyuna bir girdim ki şehir içinde oyun 30 FPS veriyor. Böyle bir sistemde bu fps bence rezillik. Sorun bende mi yoksa oyunda mı?
Sistemim:
MSI GTX970
Kingston 8 GB Ram
İntel Core I5 4690K 3.5 GHZ
MSI Z97 GAMING 5
SAMSUNG 850 EVO 120 GB SSD
Kaliteli bir işlemci fanıda var.

Hocam ben her şey Ultra ayarlarda 770 ile sabit 60 FPS alıyorum Msaa ayarı 2 de büyük ihtimalle 8 dedir sizde onu 4 e indirdiğiniz zaman çok rahat oynayabilirsiniz .

2'ye düşürdüğüm halde Havana da 30-40 arası oluyor sadece denizlerde sabit 60. Ve oyun oynarken monitörüm de dalganma oluyor sebebi nedir?

2'ye düşürdüğüm halde Havana da 30-40 arası oluyor sadece denizlerde sabit 60. Ve oyun oynarken monitörüm de dalganma oluyor sebebi nedir?

Bahsettiğiniz şeyin adı ''Ghosting'' ms değeri yüksek olan monitörlerde oluyor tek çözümü 3ms den düşük bir monitör almak FPS oyunlarında daha belli olacaktır hocam vallaha ben 2 de gerisi en yüksekte 60 FPS alıyorum ayarlarınızın resmini atabilir misiniz acaba ?

Anti aliasing denen olay var. Bu 970'e özgü bir sorun değil. GTX 980 bile Antialiasing'i açınca 30 FPS falan alıyor. Yani Titan veya SLI olması lazım Anti-aliasing ile fullde oynamak için. Oyunu Ultra'da oynuyorsunuz sadece köşeleri düzleştirme denen olay FPS'yi bu kadar götürüyor. MSAA veya Anti aliasing'den FXAA olarak ayarlayın. Keyfinize bakın.

Çok göze batmıyor ve fark ettiğim kadarıyla sadece Ubisoft oyunlarında oluyor. Anti Aliasing düşük ayarlara çekildiğinde kamera açısını hızlıca değiştirirsem ekranda yukarı aşağı doğru ya da tam tersi yönde kısa süreli dalgalanmalar oluyor.
Ayrıca 4000 TL bütçe ödeyip g2a kampanyasından 13 liraya aldığım oyunu en üst seviyede oynayamamak üzdü açıkcası..

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı