GTX970 mi? GTX1060 mı?

Beni size olan tavsiyem GTX1060 olacaktır. Her zaman güncel teknolojiyi takip etmeniz sizin lehinize olur. MSI'ın soğutması diğer Asus modellerine göre daha başarılı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki Asus sunkinimi alim yoksa MSİ'nmı

ASUS'un 3 fanlı modeli var, ben onu kullanıyorum. Onun overclock performansı daha yüksek ve arka plakası GTX 1080'niyle aynı. Bu yüzden soğutma olarak biraz daha iyi ASUS'un GTX 1060 ROG Strix modeli

Ama overclock ile uğraşmayacaksan MSI'yın Gaming X modelini de seçebilirsin. Yada 2 fanlı ASUS'lar var, onlardan birini de seçebilirsin.

Marka olarak iki markada iyi. Bana göre MSI'yın Afterburner yazılımı, ASUS'unkinden daha iyi. İstersen MSI al, istersen ASUS hemen hemen aynı performansı verir. Her iki firmada GPU'ları zaten Nvidia'dan alıyorlar sonra yaptıkları ekran kartı soketlerine takıp satıyorlar.

1. olarak yayıncılarda 980 ve 970 görmenizin sebebi sistemi toplarken o ekran kartları olmasından dolayı. 2. olarak fiyatının aynı olmasının sebebi 970 çıktığında 1060 yoktu ve 970 fiyatı neyse şimdide öyle kesinlikle 1060 al cümleyi tam kuramadım sen anlarsın.

Yanlış Bilgi
GTX 1060, Pascal mimarisini kullanıyor. Pascal mimarisi 16nm finfet transistörler kullanıyor. GTX 970 ise Maxwell teknolojisini kullanıyor. Maxwell mimarisi ise 28nm finfet transistörler kullanıyor.

nm değeri düştükçe kuantum mekaniksel olarak GPU içinden geçen elektronların mobility'si yani hareketliliği artıyor yani iletkenlik artıyor, iletkenlik arttığı için daha az sürtünme meydana geliyor bu yüzden ısınma daha az oluyor. Ve iletkenlik arttığı için performans artıyor. Ayrıca daha az enerji harcıyor iletkenlik arttığı için.

Bu yüzden GTX 1060 daha performanslı oluyor. Hem GTX 1060 hemde GTX 970 yeni çıkan ve çıkacak tüm oyunları açar. GTX 1060 her zaman daha performanslı olur.

Bit olayında ise artık renk sıkıştırma yöntemi kullanılıyor. Bu yöntem sayesinde veriler daha hızlı şeklide işlemciden, ekran kartına ve ekran kartından işlemciye taşınabiliyor. Yani GTX 1060, 192 bit olmasına rağmen daha iyi.

Eki Görüntüle 242579

GTX 1060 Pascal kullanmıyor GTX 1070, 1080 VE 1080Tİ Pascal mimarili.

3 fanlı demek daha performanslı demek değil. MSİ Gaming X olanın arka plakası ASUS'unkinden daha iyi. Soğutması vs. ile de bence daha iyi. İç plaka özellikle kartın alınması için başlı başına bir sebep. @Koray Çelik bilmediğin şeyler hakkında konuşma. Tüm 10xx serisi Pascal mimarili.

1000 serilerinin hepsi Pascal kullanıyor.

NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB

1.png

GTX 1060 pascal mimarisine sahiptir ve daha performanslıdır.

Dersine iyi çalışman gerekiyor evlat. GTX 1060 pascal mimarisi kullanıyor hatta GTX 1050 bile pascal kullanıyor. Yani kısaca 1000 serisi hep pascal kullanıyor.

GTX 1060 Pascal mimarili ve 1080P performansı GTX 980'den daha iyi çoğu oyunda ya da eşit.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı