GTX970 Performans Sorunu

Leon Kennedy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, direk konuya gireyim.

Sistemim;

• Asus Z87-A
  • MSI GTX 970 100ME
  • G.skill Ripjaws 8 GB 1600 MHz
  • i7 4770k
  • Cooler Master 600w 80+
Arkadaşlar sistemim bu şekilde, bundan önce birkaç konu daha açmıştım. Bu sistem ile almam gereken performansı alamıyorum. Full HD monitörüm vardı ve kırmıştım, şu an 768p monitör kullanıyorum. Bir arkadaş monitör çözünürlüğü düşük olmasından dolayı ekran kartın kendini tam olarak kullanamamasından olabilir demişti. Şu an Battlefield Hardline'i yüklüyorum ve arkadan PES 16 oynuyorum. Oyunu oynarken kasmalar giriyor. Büyük ihtimalle arkadan oyun yükleniyor diye ama bu sistemle böyle olması çok saçma. Ayrıca 1 hafta önce format attım Windows 10 kurdum. Formattan önce Windows 8.1 kuruluydu ve virüs filan da vardı büyük ihtimalle, bir sürü oyun da yüklüydü fakat böyle sorun yoktu. PES 15'te bir sorun yoktu, sonralarda oynarken topu ileriye attığımda kamera ilerlerken hafif fps düşüşleri yaşıyordum. Acaba Windows 10 mu hatalı? Böyle bir sistem kurup, 4-5 milyar para yatırıp da böyle sorunlar yaşamak cidden insanın sinirlerini bozuyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Dostum boştaki sıcaklıklar değil, DayZ açık altta. DayZ oynarken aldığım sıcaklıklar ayrıca oyunu 40 dakika filan oynadıktan sonra alta atıp sıcaklıkları kontrol etmiştim.

Full HD monitörde oynarken 60 fps filan alıyordum en yüksek ayarlarda fakat 768p monitörde oynarken en yüksekte fps düşüşleri yaşadım. Formattan sonra da aynı şekilde. Dediğiniz programı yüklerken Çince bir program yüklendi, birkaç tane daha program yüklendi. Sanırım virüs girdi şimdi temizlemeye çalışıyorum. Söylediğiniz programı hangi siteden indirebilirim?

Şu en alttaki Çince programı yükledi, şu an virüs taraması yaptırıyorum. Chrome'a uzantı olarak filan ekleniyor. Bakalım ne çıkacak bekliyorum. Çince programı sildim şimdi. Dediğiniz programı yüklüyorum.
upload_2015-10-22_16-57-23.png

Malwarebytes Anti-Malware programını sitesinden indirip tarama yaptır, siler programları.

Oyunlarla niye deniyorsun ki. Benchmark programları var bir sürü, onların bir kaç tanesiyle test yap, sonra çıkan skorunu eş değer sistemlerle kıyas edersin. Ayrıca hdd fps düşüşüne filan sebep olmaz. Hikaye. Oyunların orijinal mi, Windows un orijinal mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı