Arkadaşlar sistemim bu şekilde, bundan önce birkaç konu daha açmıştım. Bu sistem ile almam gereken performansı alamıyorum. Full HD monitörüm vardı ve kırmıştım, şu an 768p monitör kullanıyorum. Bir arkadaş monitör çözünürlüğü düşük olmasından dolayı ekran kartın kendini tam olarak kullanamamasından olabilir demişti. Şu an Battlefield Hardline'i yüklüyorum ve arkadan PES 16 oynuyorum. Oyunu oynarken kasmalar giriyor. Büyük ihtimalle arkadan oyun yükleniyor diye ama bu sistemle böyle olması çok saçma. Ayrıca 1 hafta önce format attım Windows 10 kurdum. Formattan önce Windows 8.1 kuruluydu ve virüs filan da vardı büyük ihtimalle, bir sürü oyun da yüklüydü fakat böyle sorun yoktu. PES 15'te bir sorun yoktu, sonralarda oynarken topu ileriye attığımda kamera ilerlerken hafif fps düşüşleri yaşıyordum. Acaba Windows 10 mu hatalı? Böyle bir sistem kurup, 4-5 milyar para yatırıp da böyle sorunlar yaşamak cidden insanın sinirlerini bozuyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Oyunlarla niye deniyorsun ki. Benchmark programları var bir sürü, onların bir kaç tanesiyle test yap, sonra çıkan skorunu eş değer sistemlerle kıyas edersin. Ayrıca hdd fps düşüşüne filan sebep olmaz. Hikaye. Oyunların orijinal mi, Windows un orijinal mi?
Her zaman çözünürlük tam net olarak fps etkisi vermeyebilir, örneğin arkadaşımın eski HD4850 kartında GTA 5 1600*900 de 34fps verirken 1920*1080 de 32fps veriyordu. Darboğaz söz konusu olmamalı. Ayrıca BFH indirdiğinize göre Origin ile indiriyorsunuz demektir, Origin indirme yaparken işlemciye abanır, bu yüzden indirme bitince bir kez daha deneyin.
Ama zaten çözünürlük düştükçe o anti aliasing ile ilgili problem daha çok artıyor. O tırtıklar çoğalıyor ve çamur oluyor resmen görüntü yani bir anlamı kalmıyor MSAA'nın. Ama diğer ayarlar kısılıp MSAA açılır en yüksek çözünürlükte.