GTX970 Tabanlı Sisteme İşlemci Önerileri

Şafak Barlas

Hectopat
Daha fazla  
i5 ve i7 arasında çok gidip geliyorum. Asus GTX970 ekran kartına göre bir sistem için i5 düşünmüştüm. Yaklaşık 2700 TL'ye denk geliyor monitör, SSD harici. Sonradan insanlar i5 artık minimum beklenilen donanım, ekran kartına bak işlemcine bak. Kısacası dedikleri gibi i7 4. nesil mi alayım yoksa i5 uygun mudur? Fiyat olarak i7 bütçemi çok zorluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@heavystorm01, herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Fakat önerilerimizi anakart modelini sormadan yaptığımız bir hata olabilir.
@Şafak Barlas, anakart modeliniz nedir?
Öncelikle aldığım engellemeden dolayı biraz geç cevap veriyorum. Almayı düşündüğüm sistemi kısacası özetlersem Asus h81 gamer, Asus gtx970 ve i7 4790k olarak düşünüyorum. Ssd'sinden herşeyine kafamda aşşağı yukarı oturmuş bir sistem olmasına rağmen, işlemciden emin olamıyorum.

ben kartın msi modelini amd fx 8350 ile kullanıyorum gayet memnunum gta V ultra 1080p de 108 fps nin altına inmiyor eger sende günlük kullanım oyun ve orta derece yazılım için kullanıcaksan i5 4690k çok yeterli olucaktır i7 4770k tamamen israf olur üstelik sırf yeni model diye bakıyorsan olaya şimdide i7 5.nesiller çıktı onun için işini görücek sana yeticek kadarını almanda fayda var

Bu arada anakart modelini henüz gördüm 4460 daha mantıklı

Bu arada oyunlarda ekran kartı işlemciye nazaran çok daha önemli eger kafanda daha çok oyun oynama fikri varsa zaten en büyük adımı atmışsın gtx970 i almışsın hatta receplerin darbogaz hakkında bi videosu vardı titan x le pentiumlu sistemde ultrada oynayamadıkları oyun yoktu önemli olan ekran kartı bi 4460 da koydun mu o sisteme çok güzel senelerce kullanırsın artan paran olursada madem lüxse kaçmak istiyosun razerdan bi klavye mouse seti alır odanı aydınlatırsın :) :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı