GTX970 ve i5 4590 Darboğaz

Hayır darboğaz imkansız. Bence aşırı ısınmadan dolayı darboğaz yapıyor ve performans kaybı yaşanıyor. İşlemci soğutucunuz yeterli mi? veya düzgün monte edildi mi? CPU ve GPU sıcaklık değerlerini paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

Sistemi çok yük altında bırakan virüs ve trojanlar var benim bi kere başıma gelmişti. Ccleaner Combofix gibi programlarla sistemi bi temizlemeyi dener misin.

Virus yok şuan her türlü uygulamayla kontrol ettim. Çoğu oyunlarda işlemci kullanımı 60% ekran kartı kullanımı ise 30-40% civarlarında oluyor. Ekran kartı en fazla 59 dereceyi gördü oyunlarda. İşlemciyi de (stok fan) 60'ın üstüne çıktığı 1-2 kere olmuştur. Windows 8.1 kullanıyorum orijinal.

Şimdi GTA V'de test ettim GPU 90+% ve CPU da aynı şekilde 80'in altına düşmedi.

İşlemciye yük bindiren tüm ayarları açmış olmalısın. Bahsettiğin değerler dar boğaz olduğuna işaret etmiyor. Gta 5 zaten işlemciyi fazlasıyla yoran bir oyun. Eğer fps düşüşleri yaşamıyorsan herhangi bir dar boğaz olmuyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye yük bindiren tüm ayarları açmış olmalısın. Bahsettiğin değerler dar boğaz olduğuna işaret etmiyor. Gta 5 zaten işlemciyi fazlasıyla yoran bir oyun. Eyer fps düşüşleri yaşamıyorsan herhangi bir dar boğaz olmuyordur.
Maalesef ki yaşıyorum. CS:GO'da da durum böyle. Aslında CPU kullanımı daha fazlaydı ss alırken hafif düştü.

csgo_2015_07_24_22_36_25_934.jpg

O zaman bir virüs olabilir temiz bir format at. İşlemciye gereksiz yere yük bindiriyor olabilir. Aksi takdirde 4590'nın dar boğaz yapması imkansız.
Virüs olduğunu hiç sanmıyorum. Avast! AVG, norton, Windows Defender ve Ccleaner ile baktım her şeyi temiz. Format atmaya yanaşmamamın sebebi GTA V :( .

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı