GTX970 ve İntel i5 4690K Tabanlı Sistem Toplama

Daer10

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, yakın zamanda bir sitem toplayacağım. Ve en azından 5-6 sene kullanmak istiyorum bu sistemi. O yüzden uzun zamandır sordum soruşturdum ve böyle bir sistemde karar kıldım. Fakat kafamda soru işareti kalmaması için, son kez burada danışmak istedim. Ne düşünüyorsunuz sistem hakkında? Acaba anakarttan çok mu kısmışım diye düşündüm. GTX970'i değiştirip anakartı daha iyi bir şey almam gerekir mi sizce? Yoksa iyi mi bu şekilde?

THE BOSS ( 3.100TL).png

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakartı alıp K serisi bir işlemci almak mantıklı olmamış, ileriyi düşünüp böyle bir seçim yaptıysan bir şey diyemem. Alacaksan Z serisi bir anakart al. Ekran kartından da kısma.

O anakartı alıp K serisi bir işlemci almak mantıklı olmamış, ileriyi düşünüp böyle bir seçim yaptıysan bir şey diyemem. Alacaksan Z serisi bir anakart al. Ekran kartından da kısma.
K aldığıma bakmayın şimdilik en azından 2-3 yıl OC yapmayı düşünmüyorum. Ama ileride işlemciyi de değiştirmek istemediğim için OC yapabilirim o yüzden K serisi aldım. OC yapmak istediğim zaman daha iyi bir anakart alırım. Sizce bu durumda H81-Plus beni idare eder mi ?

@Daer10 ; sana oyun oynatacak bileşen "ekran kartıdır". Bu yüzden MSI GTX970'i kısmana gerek yok. Asus anakartın üzerine 80 tl daha ilave ederek Z97 chipset'li PCMATE alabilirsin. K serisi işlemcine daha fazla OC yapman için bu anakart daha ideal:

Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar

Çok sağ olun tavsiyeniz için. Fiyatı da çok yüksek değilmiş. Bunu alacağım sanırım. :)

@Silinen üye ; Peki kasayla ilgili ne düşünüyorsunuz? Çok fazla kasa önerisi vardı, en mantıklısı bu geldi bana.

Orta Seviye Oyun
AnakartMSI H97 GAMING 3ASUS M5A97 EVO R2.0
İşlemciIntel Core i5 4590AMD FX-8350
Ekran Kartı MSI R9 380 GAMINGMSI GTX 960 GAMING
Ortak Bileşenler
BellekKingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast – KHX16C9T3K2/8X
DepolamaWD 3.5″ 1TB Caviar Blue
SSDKingston HyperX FURY 120 GB
KasaCooler Master Pure RC-650L-KKN1
Güç KaynağıCooler Master RS-600G 80PLUS 600W
MonitörASUS 23.6” VS247NR
Fiyat (KDV Dahil)3418 TL3275 TL
[TBODY] [/TBODY]
Hayırlı olsun. (y)

Kasayı Corsair Spec 02 kasayı alabilirsin. 650 Watt bir PSU ile almıştım ben gayet memnunum. Güzel bir kasa, öndeki filtreler sağ olsun kasaya çok az toz giriyor, anakart ise ben tercihimi Z97 mimari MSI Gaming 3'ten yana kullandım. Yerinde olsam H97 almam, bu anakartı alırım. İşlemci gayet iyi, iyi bir soğutucu ilave edersen bu sisteme güzel bir sistem olur.

• H97 Gaming 3
  • İ5 4460
  • Corsair spec-03
  • Corsair 650w
  • Kingston HyperX 120 GB
  • Kingston HyperX Savage Red 2x4
  • MSI GTX970 Gaming 4G
Toplam fiyat : 3150 TL

Bunu kendime topladım ve sana da tavsiye ederim. HDD ve DVD eski kasadan aldım. Uzun ömürlü bir sistem. Çok memnunum.

Orta Seviye Oyun
AnakartMSI H97 GAMING 3ASUS M5A97 EVO R2.0
İşlemciIntel Core i5 4590AMD FX-8350
Ekran Kartı MSI R9 380 GAMINGMSI GTX 960 GAMING
Ortak Bileşenler
BellekKingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast – KHX16C9T3K2/8X
DepolamaWD 3.5″ 1TB Caviar Blue
SSDKingston HyperX FURY 120 GB
KasaCooler Master Pure RC-650L-KKN1
Güç KaynağıCooler Master RS-600G 80PLUS 600W
MonitörASUS 23.6” VS247NR
Fiyat (KDV Dahil)3418 TL3275 TL
[TBODY] [/TBODY]
Hayırlı olsun. (y)
Bu sistemi aldığında kazıklanmış olacak, hiç mi için sızlamaz? :/ Arkadaş monitor dahil almıyor, senin attığın sisteme bak. GTX 970'den R9 380'e düştün bir anda, işlemci de düştü.

• H97 Gaming 3
  • İ5 4460
  • Corsair spec-03
  • Corsair 650w
  • Kingston HyperX 120 GB
  • Kingston HyperX Savage Red 2x4
  • MSI GTX970 Gaming 4G
Toplam fiyat : 3150 TL

Bunu kendime topladım ve sana da tavsiye ederim. HDD ve DVD eski kasadan aldım. Uzun ömürlü bir sistem. Çok memnunum.
Peki bu arkadaşımız da eski sistemden mi alacak HDD'yi? :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı