GTX970 vs GTX1060 vs GTX1070

Gabumon

Megapat
Daha fazla  
Fiyat/Performans olarak aralarında çok dengesiz bir çelişki görüyorum. Nedeni nedir acaba? Tabii ki yeni mimari kesinlikle daha iyidir fakat GTX 970, 1060'dan hala pahalı. 970 ile 1070 testlerine baktığımda yaklaşık %50'lik bir performans artışı var. 970 yine de 1070 performansı sağlayacak şekilde 1 tık ileri atılabilir mi? Şu dönemde artık çoğu kişi 10 serisine yönelirken 970 satışları bu fiyata göre hala tercih edilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu dönemde GTX 970 kimse almıyor. Hem parası yüksek hemde verdiği performansa göre düşük.
1070'e bütçeniz yetiyorsa tabi ki 1070 ikisinden de güçlüdür.
Ayrıca en pahalı olan en iyi performansı verecek diyede bir şey yok.

Tam CUDA çekirdek sayılarını bilmiyorum ama genelde eski kartların işlem birimi fazla oluyor. Ondan dolayı ama pek bir satan bir kart değil. 3.5GB RAM sorunu gibi birçok sorunu var ayrıca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski nesil 28nm üretim teknolojisi ile üretilen ekran kartları 14 nm ile üretilen kartlara kıyasla daha maliyetli. Dolayısı ile firmalar karlarını maksimize etme amacı güttükleri için eski nesil kartların fiyatını düşürmemeleri gerekir.
Bir başka değişle üretim teknolojisi (nm) geliştikçe maliyletler düşeceğinden piyasaya sunulan ürünler de daha hesaplı olacaktır. Yeni nesil Rx400 ve Gtx1000 serisi ekran kartlarının daha hesaplı aynı zamanda daha performanslı olmasının başlıca nedenlerinden biri de budur.

GTX 970 de CUDA çekirdekleri baya fazla. 1060 ile aynı performansı veriyor. +- hemen hemen hiç bir fark yok. Tabiki yeni nesil mimariyi almak daha mantıklı. Eski hatalar tekrarlanmamaya özen gösterilir vs. Fakat yinede fiyatlarda bence bir düşme olması lazım. Zaten tercih edilmeyecek artık neden o fiyatlarla hala satılsın ki ?

Bakıyorsun Renault 50.000 TL Ferrari 30.000 TL gidip neden Renault alayım ? :D

Şimdi sen gidip bu fiyatlara Gtx 970 almam tabiki de diyorsun. Bunu demene neden olan faktör sorduğun sorunun ta kendisidir. Gidipte kimse aynı fiyata daha az performanslısını almaz, düşünmez bile, ki adamların tam olarak istediğide bu [emoji106]

GTX 970 de CUDA çekirdekleri baya fazla. 1060 ile aynı performansı veriyor. +- hemen hemen hiç bir fark yok. Tabiki yeni nesil mimariyi almak daha mantıklı. Eski hatalar tekrarlanmamaya özen gösterilir vs. Fakat yinede fiyatlarda bence bir düşme olması lazım. Zaten tercih edilmeyecek artık neden o fiyatlarla hala satılsın ki ?

Bakıyorsun Renault 50.000 TL Ferrari 30.000 TL gidip neden Renault alayım ? :D
1060 ile aynı performansı vermiyor yanlış bilgi vermeyin. GTX 1060 ve RX480 önde. Azda olsa öndelik GTX 1060'da.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı