GTX 970 az enerji harcar 145 wat. R9 390 ise 275 wat harcar. GTX 970 yazılım, video çekimi, canlı yayın çekimleri için daha iyidir. Ama ben video çekmem oyunlarda daha fazla fps alayım dersen R9 390 ı seçmelisin. Nvidia'nın yazılımı AMD den daha iyi. Ama AMD de gelişiyor ilerde Nvidia'yı geçebilir. Benim tercihim GTX 970 olurdu yazılım ve düşük güç tüketimi için. Uzun vadede elektirik faturasında farklar olacaktır iki kart arasında.
@atakan7474 Haklısın. Ben Evga için demiyorum Evga diğer markalara göre biraz daha fazla O.C yapıyor zaten fiyatlarıda diğer markalara göre daha yüksek.
Güç kaynağın yeterliyse R9 390 al. Güç kaynağı yeterlideyse de GTX 970 al. Oyun videosu ve render falan yapacaksan da GTX 970 almalısın. Senin için sadece oyun performansı önemliyse de R9 390 al. İki kart arasından R9 390 öneriyorum. Güç tüketimi konusunda elektrik faturasına yansımayacaktır, şu saçmalıkları bırakın artık. Yazılım konusunda Nvidia bir adım önde ama AMD kendini geliştirdi, eskisi gibi değil. Sizi pişman etmez.