GTX980 ve İ7-4790 Tabanlı Mini ITX Sistem Toplama

4690K + Z97'nin overclockla vereceği performansın çok daha fazlasını İ7 4790 + H97 direk stok olarak veriyor, bütçe varken i7 4790+Asus H97-Pro Gamer anakart öneririm, ömürlük sistem olur.
Hocam ozaman ben böyle devam ediyorum anakartta h97 işlemcide 4790 birde şu var kimi yerlerde sanal çekirdeğin oyunlarda sorun yarattığını okudum bu doğrumu

Sistem mini itx bu arada bu önerdeğiniz anakartta asus h97 mini itx değil

@TwoTwo onu atlamışım kusura bakamyın o anakartıda kullanabilirsiniz pek fark yok arada, bu arada sanal çekirdek teknolojisini şuan oyunlar kullanmıyor 4790'da 4 fiziksel 4 sanal çekirdek var, yakın zamanda DirectX 12 çıkınca oyunlar Hyperthreading yani sanal çekirdek teknolojisini kullanacak ve i5 işlemcilerle aralarındaki oyun performansı iyice açılacak.
Bu arada eğer 150tl'yi sorun etmezseniz aynı anakarta ikinci el g3258 işlemci alıp Broadwell çıkana kadar bekleyip Broadwell işlemci alabilirsiniz ben öyle yapmayı düşünüyorum şuan her şey hazır sistemimde işlemci ve ekran kartı yok ama sanırım ikinci el G3258 alıcam hem ucuz hemde bir süre idare eder diye düşünüyorum.

Aynen öyle, AMD ekran kartlarına daha sıcak bakıyorum açıkcası. Eğer beklediğim gibi çıkmazsa bile en azından GTX970'in fiyatı düşecektir yani her türlü r9 300 serisini bekliyeceğim.

Hayırlısı hocam peki işlemci için soğutucu ne öneriyorsun 380t'nin içine hava soğutma sığarmı acaba

Ve hocam güç kaynağı 650w yeterli olucakmı ?

Hocam sana zahmet vatan computer'den link atarmısın oradan topluyacağım için benim için daha iyi olur montajını orada yaparlar hem

Hocam Vatan'da bu soğutucu yok malesef, diğer düşük profil soğutucularda çok kalitesiz önermek istemem açıkcası.
İnventus gayet güvenilir bir firma, sistemi Vatan'Da toplatın soğutucuyu siz takarsınız o kadar zor bir şey değil.

Anladım hocam sağolasın yanlız birşey dikkatimi çekti gtx980 varken neden gtx970 almayı düşünüyorsun fiyat açısındanmı yoksa başka bir nedenimi var?
Gtx980 970 arasında 15 fps fark varmış 700 tl fiyat farkı sence değermi hocam gtx970'e yöneltti beni okuduğum bazı yorumlar

Hocam parası olan 980 alsa daha iyi olur tabi ama fiyat/performans oranı olarak bence GTX970 çok daha mantıklı, birde 1080p monitör kullanacağım için ideal bir çözüm olacaktır tabi r9 300 serisi bir kart almazsam.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı