Güç almayan BenQ MP620C projektör tamiri

Arkadaşlar projektörümün resimdeki parçası yanmıştı, ben de gidip Ulus Konya Sokak'tan yenisini aldım ve taktım yerine fakat hala çalışmıyor. Başka hangi parçlarında sorun olabilir sizce? Projektör güç hiç almıyor. Güç kartının çıkışları 0.3V ila 0.1V arası ölçüyor.

WhatsApp Image 2023-09-22 at 21.26.01.jpeg

Başka parçaları da yanmış olabilir mi? Veya lehimin iyi iletmemiş olabilir.

Lehimi iyi yaptığıma eminim role ye benzer bir parça var bu oarça yanınca ona da zarar vermiş olabilir hafif bir karartıda onun üzerinde var onun hemen yanında duruyordu yanan parça devrenin üstünde o parçadan 2 adet vardı ikisini yer değiştirip bir daha deneyeceğim olmadı o parçadan bir adet gidip alacağım Konya sokaktan.

Lehimi iyi yaptığıma eminim role ye benzer bir parça var bu oarça yanınca ona da zarar vermiş olabilir hafif bir karartıda onun üzerinde var onun hemen yanında duruyordu yanan parça devrenin üstünde o parçadan 2 adet vardı ikisini yer değiştirip bir daha deneyeceğim olmadı o parçadan bir adet gidip alacağım Konya sokaktan.
Röleler normalde kolay kolay yanmaz ama sağlamlığına bir bakın derim. Bobinleri yanmış olabilir.

Röleler normalde kolay kolay yanmaz ama sağlamlığına bir bakın derim. Bobinleri yanmış olabilir.

O dediğim 2 parçanın yerini değiştirince 0.35 v ye kadar çıkabildim ama çok dengesiz 0.35v oluyor biden 0'a geri iniyor anlık geliyor güç yanı birazdan o değiştirdiğim parçanın fotoğrafını atacağım devreyide geniş çekeceğim.

WhatsApp Image 2023-09-24 at 22.32.48 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-09-24 at 22.32.48.jpeg

WhatsApp Image 2023-09-24 at 22.32.49.jpeg

yanan.jpeg

Beyaz üzerinde 250 k yazan parçayı Konya sokaktaki abi hediye etti bunu onu söktüğün tere tak dedi.

O dediğim 2 parçanın yerini değiştirince 0.35 v ye kadar çıkabildim ama çok dengesiz 0.35v oluyor biden 0'a geri iniyor anlık geliyor güç yanı birazdan o değiştirdiğim parçanın fotoğrafını atacağım devreyide geniş çekeceğim.

Eki Görüntüle 1956110

Eki Görüntüle 1956111

Eki Görüntüle 1956112

Eki Görüntüle 1956113

Beyaz üzerinde 250 k yazan parçayı Konya sokaktaki abi hediye etti bunu onu söktüğün tere tak dedi.
Multimetre ile 2 röleye de sağlamlık testi yap. Büyük ihtimal arıza sırasında röle çok fazla kapanıp açıldığı için aşındırma yapmıştır.

Buzzer moda alıp rölenin bobin ucunu bulman lazım. Nasıl bulacağım dersen bir probun birini bir pine dokundur. Tek tek tüm pinleri dene. Genelde bobin pinleri belli olur. 10 üzeri bir değer göstermeli. Bobin ucunu bulup fotoğraf at.

O role değilmiş internetten baktımda kapasitör müş adı sizce sorun bu mudur?

O parçalar kapasitör.
Alacağınız üründe kapasitör ölçümü yok maalesef.

Ayrıca giriş sigortasını da kontrol etmeniz lazım.
Size tavsiyem bir bilene danışmanız veya bir bilene yaptırmanız.
Devreyi detaylıca kontrol etmek lazım. Kontrol ettikten sonra da, seri lamba devresi ile test etmek lazım ki başka arızalara sebep olmasın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı