Çözüldü Güç ayarlarındaki sabit disk seçeneğinin süresini arttırmak zararlı mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leonidas02

Kilopat
Makaleler
4
Şu ayar 20 dakikada, bunu arttırmak bir sorun olur mu? 2 hafta kadar cihazın açık kalması lazım ve bunun için klasık olarak güç seçeneklerinden uyku moduna hiçbir zaman dedim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    289,4 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Cihazda yedek olarak HDD varsa, diskte belirttiğiniz süre kadar herhangi bir aktivite olmazsa disk uyku moduna geçiyor kapatıyor kendini. Benim tavsiyem o ayarı 0 yapmanız, yaparsanız disk hiç uykuya geçmez. Uykuya geçmesinin söyle bir dezavantaji var, disk üzerinde herhangi bir şey açtığınızda diskin uyanmasını bekliyorsunuz bu da zaman kaybettiriyor, yaptığınız işlem disk uykudan çıkana kadar tepkisiz kalıyor sistem de yavaşlıyor haliyle.
Yani uyku moduna almayı hiçbir zaman yapmamdan kaynaklı o ayarin bir onemi yok, dogru mu anlamisim hocam?

Yok onlar farklı ayar. PC açık kalmasını istiyorsanız o uyku modu ayarını hiçbir zaman yapmanız yeterli. Bu sadece disk kullanılmadığında diski uykuya alır bilgisayarı kapatmaz.

Cihazda yedek olarak HDD varsa, diskte belirttiğiniz süre kadar herhangi bir aktivite olmazsa disk uyku moduna geçiyor kapatıyor kendini. Benim tavsiyem o ayarı 0 yapmanız, yaparsanız disk hiç uykuya geçmez. Uykuya geçmesinin söyle bir dezavantaji var, disk üzerinde herhangi bir şey açtığınızda diskin uyanmasını bekliyorsunuz bu da zaman kaybettiriyor, yaptığınız işlem disk uykudan çıkana kadar tepkisiz kalıyor sistem de yavaşlıyor haliyle.

Çözüm

Bir adet SSD var sadece. Yedekten bahsetmişisiniz; SSD'm ile alakası yok mu bunun? Avantaj olarak sanırım sadece enerji tasarrufu sunuyor ki o da pek kayda değer değildir diye tahmin ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı