Fan hızı arttırmak zararlı mı?

oyuncu1233

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben GTA 5 oynarken ekran kartı sıcaklığın 75 dereceden yukarı çıktığını gördüm. Fanımın neredeyse hiç çalışmamış gibi geliyordu çünkü sesi çok azdı BIOS'a baktığım zaman normal ayarlarda yani 1502 RPM olarak gözüküyordu. Ben onu normalden Full'a çektiğim zaman ise 1920 RPM'ye çıkıyordu. Başta arttırmayı düşündüm sonradan ise foruma sormaya karar verdim. Sizce fan hızını arttırmam fana zarar verir mi?

Kasanızın sağlam temizliğe ihtiyacı var. Ayrıyetten GPU termal macun yenilemeye ihtiyacı var 75 derece çok yüksek.
Bu arkadaş transa geçip sorunların tespitini uzaktan yapmış. 😅

Ekran kartı sıcaklığı kasanın havalandırmasından etkilenir. Havalandırma ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Ayrıca 75 derece normal bir sıcaklık. İçiniz rahat olsun.

Bu arkadaş transa geçip sorunların tespitini uzaktan yapmış. 😅

Ekran kartı sıcaklığı kasanın havalandırmasından etkilenir. Havalandırma ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Ayrıca 75 derece normal bir sıcaklık. İçiniz rahat olsun.

Aslında o kadar iyi hava alacak yerde değil annem teknolojik aletlerin ortalıkta olmasını sevmiyor bu yüzden arkası olamayan dolabın içinde duruyor tek oradan hava alabiliyor orasıda zaten duvara çok yakın bu yüzden çok ısındığını ve hızı arttırırsam etkisi olabileceğini düşünmüştüm.

Aslında o kadar iyi hava alacak yerde değil annem teknolojik aletlerin ortalıkta olmasını sevmiyor bu yüzden arkası olamayan dolabın içinde duruyor tek oradan hava alabiliyor orasıda zaten duvara çok yakın bu yüzden çok ısındığını ve hızı arttırırsam etkisi olabileceğini düşünmüştüm.
Kasa önden hava alır (Fan varsa) arkadaki fandan hava verir. Kasa havalanması, ekran kartının fan hızından daha önemli bu durumda. Hava içeri girecek ki ekran kartı fanı işe yarasın.

Kasa önden hava alır (fan varsa) arkadaki fandan hava verir. Kasa havalanması, ekran kartının fan hızından daha önemli bu durumda. Hava içeri girecek ki ekran kartı fanı işe yarasın.

Yanlış biliyormuşum ben o içeri hava alıyor sanıyordum ekran kartı fanım yok içeri hava alması için ne yapabilirim?

Yanlış biliyormuşum ben o içeri hava alıyor sanıyordum ekran kartı fanım yok içeri hava alması için ne yapabilirim?
Kasanın ön tarafı delikli (mesh) yapıdaysa ve fan yoksa, 1-2 tane 120mm fan alıp takabilirsin. Arka tarafı da duvara çok dayanmasın, bi 15 cm olsun arada en az. Ya da kasanın yan kapağını açık bırakıp deneyebilirsin. 75 °C fansız bir ekran kartı için çok değil, fazla da kafana takma.

Kasanın ön tarafı delikli (mesh) yapıdaysa ve fan yoksa, 1-2 tane 120mm fan alıp takabilirsin. Arka tarafı da duvara çok dayanmasın, bir 15 cm olsun arada en az. Ya da kasanın yan kapağını açık bırakıp deneyebilirsin. 75 °c fansız bir ekran kartı için çok değil, fazla da kafana takma.

Verdiğiniz bilgiler için sağ olun bu aralar paranoyak oldum sürekli ön kapağı açıp elimle sıcaklığı kontrol ediyorum vs. bu arada oyundayken FPS değerini sıcaklığını vs. nasıl görebilirim önerdiğiniz bir program var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı