Güç binince farede lag oluyor

YUSUFKANKA505

Hectopat
Daha fazla  
RAM
CL 9 1333mhz kingston
İşlemci
Xeon x3450
RX 550 2 GB.
Xeon X3450.
4x3 12 GB RAM.
SSD 480GB.
Casper 1440x900 75 Hertz (VGA to HDMI)
Everest ATX-400 400W güç kaynağı.
Foxconn H55a anakart.

Var, masaüstünde "güç binince farede lag oluyor" 1 ay kadar önce Minecraft oynarken bilgisayar birkaç defa kendini kapatmıştı. Çoğu oyun gereken performansı vermiyor Valorant oynarken normalde 200 civarlarında FPS almam gerekirken 80-140 arasında değişiyor.
Sanki oyunları 80-140 arası değil de 30 FPS oynar gibide bir hissiyat var. Silah alırken yani buy menüye basınca takılıyor yardım edebilecek veya buna benzer bir olay yaşayan var mı?

Son düzenleme:
RX 550 2 GB.
Xeon X3450.
4x3 12 GB RAM.
SSD 480GB.
Casper 1440x900 75 Hertz (VGA to HDMI DisplayPort var)
Everest ATX-400 400W güç kaynağı.
Foxconn H55a anakart.

Var, masaüstünde "güç binince farede lag oluyor" 1 ay kadar önce Minecraft oynarken bilgisayar birkaç defa kendini kapatmıştı. Çoğu oyun gereken performansı vermiyor Valorant oynarken normalde 200 civarlarında FPS almam gerekirken 80-140 arasında değişiyor.
Sanki oyunları 80-140 arası değil de 30 FPS oynar gibide bir hissiyat var. Silah alırken yani buy menüye basınca takılıyor yardım edebilecek veya buna benzer bir olay yaşayan var mı?

Anakartınız DDR3 RAM destekliyor sanırım değil mi?

FPS nedenini anlayamadım ancak fare Lag'ı için CrystalDiskMark testi yapar mısınız SSD'nin sağlığını merak ettim.

Hocam şöyle ki SSD'yi yeni aldım disk programında hiçbir sıkıntı yok %100 seviyesinde eski ekran kartım olan 9500GT kullandığımda mouse lag gibi şeyler olmuyordu en son Most Wanted oynuyordum 50-60 FPS alıyordum gayet akıcıydı RX 550'ye geçtiğimde aşırı bir takılma kasma oldu hissiyat berbattı SSD alayım dedim sorun biraz çözüldü fakat hala takılma fazla.

DDR3 oyunlarda çok düşük kalıyor ve anakart bu sisteme göre kötü gibi duruyor ama bu FPS düşüşü ve fare takılması anormal. Oyunlarda CPU ve GPU kullanımına bir bakın derim.
Hocam gpu %97 100 arası geziyor bazı yerlerde düşüyor fakat düştüğü yerlerde fps de bir sıkıntı olmuyor işlemcimin kullanımı %54 %60 arası sıcaklıklar normal %80 derece en fazla

DDR3 oyunlarda çok düşük kalıyor ve anakart bu sisteme göre kötü gibi duruyor ama bu FPS düşüşü ve fare takılması anormal. Oyunlarda CPU ve GPU kullanımına bir bakın derim.
Güç kaynağında bir problem olabilir mi sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı