Güç düğmesi çalışıyor fakat ekran gelmiyor

Ganvarel

Decapat
Merhaba. Laptop güç düğmesine basıyorum ışığı yanıyor fakat ekran gelmiyor ve fanı çalışmıyor. Bir süredir böyle. Hatta sadece şarja takılı iken hemen açılıyordu şimdi o bile olmuyor. İnternette baktığım bazı videolardan forumlardan yola çıkarak bir şeyler yaptım fakat işe yaramadı. Bugün de RAM de statik elektrik birikmiş olabilir dediler ve onu da temizledim fakat değişen bir şey olmadı. Laptop güç düğmesine basmamın ardından 1 saat sonra açıldı. Başka önerebileceğiniz çözüm yolları var mı? Yoksa uğraşmadan tamirciye mi götürsem? Ayrıca öncesinde saat hep geri kalıyordu BIOS pilini değiştirdim yine düzelmedi bataryayı çıkarıp takınca düzeliyordu. Ya da laptopun şarjı tamamiyle bitip de şarja takıp açınca hemen açılıyordu ve saat bozulmuyordu gün içinde. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Merhaba. Laptop güç düğmesine basıyorum ışığı yanıyor fakat ekran gelmiyor ve fanı çalışmıyor. Bir süredir böyle. Hatta sadece şarja takılı iken hemen açılıyordu şimdi o bile olmuyor. İnternette baktığım bazı videolardan forumlardan yola çıkarak bir şeyler yaptım fakat işe yaramadı. Bugün de RAM de statik elektrik birikmiş olabilir dediler ve onu da temizledim fakat değişen bir şey olmadı. Laptop güç düğmesine basmamın ardından 1 saat sonra açıldı. Başka önerebileceğiniz çözüm yolları var mı? Yoksa uğraşmadan tamirciye mi götürsem? Ayrıca öncesinde saat hep geri kalıyordu BIOS pilini değiştirdim yine düzelmedi bataryayı çıkarıp takınca düzeliyordu. Ya da laptopun şarjı tamamiyle bitip de şarja takıp açınca hemen açılıyordu ve saat bozulmuyordu gün içinde. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Dostum buna benzer bir olay benim giriş seviyesi Lenovo laptopımda oldu. Güç tuşuna basıyorum kafasına göre belli bir süre sonra ya açılıyor ya da açılır gibi yapıp güç ışığı aç kapa yapıp tekrar açılmayı deniyordu. Bu beklediğim süreler gittikçe uzamaya başlamıştı. En sonunda hiç açılmaz hale geldi.

Sonuç; I/O chipi yanmış. Onu değiştirip tekrar BIOS yazdılar ve şu an kullanabiliyorum. Bazı bilgisayarcılar I/O chipi attıktan sonra BIOS yazdıklarında düşük de olsa bir ihtimal RAM slotundan bir tanesini kaybedebileceğimi söylemişlerdi. Öyle de bir risk varmış. Götürdüğüm kişi seninle birlikte bu sebepten gelen 5. yeni nesil sayılabilecek Lenovo laptop demişti. i3 8145u var benim cihazda. Geçen sene oldu bu olay.

Benzerini Lenovo Laptop'umda yaşadım, ekran kafasına göre ya geliyor ya gelmiyordu kapatıp açmam gerekiyordu, geldiğindeyse periyodik olarak gidip geliyordu.

Bataryayı cihazı çıkarıp açmayı dene, normal açılırsa sorun bataryada, aynı olursa farklı. Ekran geç geliyorsa sadece, ekran kartında veya laptop monitöründe problem olabilir, televizyon veya ek monitörün varsa evde HDMI ile bağla Windows+p kısayolunu kullan ekranı 2. ekrana geçir kapat bir daha aç. Normale dönerse sorun laptop monitöründe dönmezse ekran kartındadır. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı