Saçma sorular olsa da aklımda bazen soru işaretleri beliriyor. Bilgisayarı gece kapattığımda güç tuşundan kapatmaya gerek var mı? Ayrıca prizide çekiyorum. Bilgisayara herhangi bir zarar verir mi?
Arkadaşlar bilgisayarımı normal olarak kapatıyorum ve 10 saniye sonra Power Supply üzerinden de kapatıyorum, bir sıkıntı olur mu? Sanki öyle yapınca arkadan açıyorum tekrar kasaya elektriği veriyor ama sanki az geç açılıyor gibi oluyor sanki bir şeyi sıfırlayıp tekrardan baştan yaptığı gibi...
Merhaba, Bilgisayarı kapattıktan sonra güç kaynağında bulunan anahtarı da kapatıyorum gece olan elektrik kesintileri PSU'ya zarar verir diye. Anahtarın ömrü var diye biliyorum, böyle kullanmamın hatta alışkanlık yapmamın zararları var mı faydaları da nedir? Ek olarak moderatör arkadaşım, ben...
Bilgisayarı kapatırken başlat bölümünde ki yerden kapatmanızı öneririm.
Bilgisayar tamamen kapattıktan sonra prizin çekilmesinde hiç bir problem yoktur.
Arkadaşlar bilgisayarımı normal olarak kapatıyorum ve 10 saniye sonra Power Supply üzerinden de kapatıyorum, bir sıkıntı olur mu? Sanki öyle yapınca arkadan açıyorum tekrar kasaya elektriği veriyor ama sanki az geç açılıyor gibi oluyor sanki bir şeyi sıfırlayıp tekrardan baştan yaptığı gibi...
Merhaba, Bilgisayarı kapattıktan sonra güç kaynağında bulunan anahtarı da kapatıyorum gece olan elektrik kesintileri PSU'ya zarar verir diye. Anahtarın ömrü var diye biliyorum, böyle kullanmamın hatta alışkanlık yapmamın zararları var mı faydaları da nedir? Ek olarak moderatör arkadaşım, ben...
Arkadaşlar bilgisayar kapalıyken mousea basınca ışığı yanıyor. USB'yi çıkarıp takınca ve tekrar basınca yanmıyor. Bazı yerlerde sistemde elektrik kaçağı olabilir demişler. Klavye ışıkları yanmıyor. BIOS'tan USB Soft Off ayarını devre dışı bıraktım ancak yine fayda etmedi. PSU'nun güç düğmesini...
www.technopat.net
Konuda hızlı başlat özelliğini kapatarak çözmüş arkadaş.
Ek olarak diğer çözümü de deneyebilirsiniz.
Sürekli anahtarı kapatmaya gerek yok önceki konularda da yazıldığı gibi.
Bu arada akım koruyucu priz kullanıyordum her gün sürekli anahtarını kapatıyordum ertesi gün açıyordum sonunda bozuldu sürekli anahtarı aç/kapa yapmak iyi değil bu PSU için de geçerli ben senelerdir başlat kısmından bilgisayarı kapatıyorum o kadar hiç prizi de çekmedim.