Güç kablosundan cızırtı sesi gelmesi problem yaratır mı?

Salvatorio

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayar açıkken biraz kasayı hareket ettirdim yerini beğenmediğim için. Daha sonra bilgisayar kendini kapadı ve güç kablosundan yüksek seste cızırtı sesi gelmeye başladı. Bende hemen kabloyu çıkarttım. Ve biraz internette araştırdım. Kabloyu tam bir şekilde oturttturunca ses gitti. Fakat hala biraz korkuyorum bir şey olur diye. Bir sıkıntı olur mu? PSU markası FSP. Bu arada GameGaraj canlı desteğine sorduğumda bir sıkıntı çıkmaz dendi. Fakat yine de sizden fikirlerinizi almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo kırılmış veya soyulmuş olabilir. Eğer kablo üzerinde gözle görülür herhangi bir deforme yoksa muhtemelen güç kaynağına takılan kısımda temassızlık oluşmuştur bir sıkıntı çıkarmaz. Kablonun bağlantı yerlerini yani güç kaynağına takılan ve prize takılan kısmı inceleyen. Kırılma varsa oralardadır muhtemelen.

Şu an ses gelmiyorsa ve bir problem yoksa, bir şey olmaz. Ses kablo tam oturmazsa olur ve sisteme zarar verebilir. Dikkatli olmak lazım.
Ses şu anda kesildi hocam. Daha zarar verme ihtimali var mı? Sesi tam duyduğum an kabloyu çıkarttım.

Kablo kırılmış veya soyulmuş olabilir. Eğer kablo üzerinde gözle görülür herhangi bir deforme yoksa muhtemelen güç kaynağına takılan kısımda temassızlık oluşmuştur bir sıkıntı çıkarmaz. Kablonun bağlantı yerlerini yani güç kaynağına takılan ve prize takılan kısmı inceleyen. Kırılma varsa oralardadır muhtemelen.
İlk çıkarttığımda biraz inceledim kabloyu. Yanık izleri falan göremedim. Onun dışında da bir sıkıntı yoktu gördüğüm kadarıyla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı