Çözüldü Güç kaynağı 230 mu 115 mi olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kirigaya Kazuto

Hectopat
Bilgisayarımın güç kaynağında böyle bir buton var ve biraz araştırdığımda eğer yanlış taraf açıksa patlayabileeğini öğrendim.
Sorum şu: Hangi tarafı açık olmalı? Düz çizgi olan mı yoksa yuvarlak olan kısma mı basmalıyım?

1582391295014-2105009388.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Türkiye'de yaşadığınız varsayarak 230 Voltta kalmalı, evet 115'e alırsanız PSU patlar.

Diğeri güç anahtarı 0 devrenin açık olduğunu ve PSU'ya güç verilmediğini I ise devrenin kapalı olduğunu ve PSU'ya güç verildiği anlamına gelir, yani siz bilgisayarı kullanırken I konumunda olmalı.
Anakarta büyük intimal bir şey olmamıştır diye düşünüyorum güç kaynağınız ASUS marka ve ASUS marka zamanında iyi bir markada ürettiriyordu yanlış hatırlamıyorsam FSP markasına ürettiriyordu. Anakartınızı gözle kontrol ettiniz mi şişmiş kondansatör falan gözüküyor muydu veya da siyahlaşmış bir yer? Nasılda sağlam güç kaynağınız var şimdinin hadronudur ıvır zıvırına bin basar ama dediğim gibi gözle kontrol yapmanız gerek parçalara eğer durumları normal gözüküyorsa bir güç kaynağıyla deneyin eğer anakart ve diğer bileşenler normal gözükmüyorsa anakartınızı değiştirmeniz gerek.
Vallaha Teker teker hepsini kontrol ettim sapasağlam eskisi gibi
Concord 350w 80+ Alınır mı sizce ?

Son düzenleme:
Vallaha Teker teker hepsini kontrol ettim sapasağlam eskisi gibi
Concord 350w 80+ Alınır mı sizce ?
Kesinlikle almayın o güç kaynağını çok kötü bir marka sıfır düşünüyorsanız birazcık tuzlu fiyatlar patlamayan çatlamayan güç kaynağı için en iyisi sizdeki asus güç kaynağının aynısını 2. Elde bulmak.Sisteminiz fazla watt çekmediği için 250 watt bile iş görür dediğim gibi sıfır almayın bu dolar kurunda paranıza yazık

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı